3D CBCT készülék-Budapest

Hamarosan...

3D CBCT készülék

Milyen esetben szükséges?

A fogproblémák mögött különféle okok állhatnak. A megfelelő fogászati kezelés kiválasztásához nélkülözhetetlen, hogy precíz és átfogó diagnosztikai képet kapjunk a problémás területről. Rendelőnkben erre nyújt azonnali megoldást a csúcstechnológiás 3D CBCT készülék, melynek segítségével feltárhatjuk a probléma hátterét.

3D fog CT-felvétel szükséges lehet:

  • implantáció előtt
  • szájsebészeti műtétek előtt
  • bölcsességfog eltávolítása előtt
  • góckutatási céllal
  • ​komplikáltabb gyökérkezelés esetén

A hagyományos panorámaröntgen-felvételnél jóval több információval szolgál egy három dimenziós felvétel: az állkapocs szerkezetét tizedmilliméter pontossággal mutatja meg. Az így feltérképezett paraméterek kiemelkedően fontosak lehetnek különösen tervezett implantáció esetén.

Fény derülhet 3D fogászati CT segítségével a fogágy vagy foggyökér különböző krónikus betegségeire, melyek panoráma röntgenen nem igazán láthatók, de a krónikussá vált arcüreggyulladás is kimutatható.

Hogyan készül a 3D fogászati CT felvétel?

A felvétel teljesen kockázat- és fájdalommentes, mindössze pár percet vesz igénybe.
A fogászati 3D CBCT készülék több száz felvételből egy háromdimenziós képet hoz létre. A kész felvétel számítógépen azonnal kielemezhető. A páciens szájába műanyag ráharapó (csutora) kerül, a felvétel menete megegyezik a panorámaröntgenével.

A modern, nagyon alacsony sugárdózissal működő digitális fog CT és röntgenfelvételek teljesen veszélytelenek, fájdalommentesek, gyorsak, és ugyanakkor a leghatékonyabb diagnosztikai módszernek számítanak a fogorvos kezében.

A készülék specifikációról itt olvahat bővebben: CS 9300 Select