4 tipp : Így készülj fel a fogászati kontrollra!

Vannak, akik alig várják, hogy fogorvoshoz menjenek, míg sokan már a "fogorvos" szó hallatán libabőrösek lesznek. Ahhoz , hogy csökkenjen a bennünk kialakult félelem és szorongás ne csak akkor keressük fel a fogászati rendelőt amikor már baj van. Ajánlott évente 2 alkalommal kontrollra menni hiszen ilyenkor a szükséges ellenőrzéseket és megelőző beavatkozásokat elvégzi a fogorvos.
kontroll

Vannak, akik alig várják, hogy fogorvoshoz menjenek, míg sokan már a „fogorvos” szó hallatán libabőrösek lesznek. Ahhoz , hogy csökkenjen a bennünk kialakult félelem és szorongás ne csak akkor keressük fel a fogászati rendelőt amikor már baj van. Ajánlott évente 2 alkalommal kontrollra menni hiszen ilyenkor a szükséges ellenőrzéseket és megelőző beavatkozásokat elvégzi a fogorvos.

kontroll2

Hoztunk 4 ötletet hogyan készülj fel a fogászati kontroll vizsgálatra 

  1. Beszélj a félelemről

Ne szégyelld ,ha szorongással vagy félelemmel érkezel. A fogorvosok és asszisztensek tisztában vannak vele , hogy a páciensek nagy része tele van fóbiákkal. Sokkal kényelmesebbé és nyugodtabbá tudják tenni az ott töltött időt , ha beszélsz az félelmekről és felteszed a kérdéseidet. 

  1. Fogmosás és fogselyem használata 

A kontroll vizsgálat előtt ne feledkezz meg a fogmosásról és a fogselyem használatáról. Ez csökkenti a kezelések előtti fogmosással töltött időt és a fogorvos és az  asszisztens számára is kellemesebbé teszi a pácienssel való munkát. Így több idő marad a különböző kezelésekre.

  1. Érkezz időben 

Legalább két jó oka van annak, hogy mindig időben érkezz a fogorvosi rendelőbe. Elsősorban ez az udvariasság elve hiszen ha egy beteg késik az késéshez vezethet a többiek számára is. Másodszor  azok a páciensek  akik késnek a találkozóról nagyobb valószínűséggel lesznek szorongók és idegesek a kezelések alatt.

Ha  időben érkezel a fogorvosi rendelőbe akkor lehetőséged van, hogy megnyugodj és felkészülj a vizsgálatra. Emellett több idő áll rendelkezésedre, hogy kitöltsd a szükséges papírokat.

  1. Fogászati problémák kezelése

A páciensek az ellenőrzés során megbeszélhetik a fogorvossal a fogászati problémáikat. A fogorvos valószínűleg magától is rájön ezekre a dolgokra, amikor elvégzi a szájüregi vizsgálatot, de értékeli ha a lehető legtöbb információt mondod el neki. Ennek előnye, hogy több diagnosztikai vizsgálatot is végzünk a probléma értékeléséhez.

kontroll

A kontroll vizsgálatok során van lehetőség beszélni a különböző esztétikai kezelésről is. Előfordulhat , hogy ugyanazon időpontban el is tudjuk végezni a beavatkozást illetve a találkozó után egyeztethető új időpont is .

A rendszeres fogászati szűrővizsgálat az egyik legfontosabb dolog amit megtehetsz  hogy fogaid egészségesek és szépek maradjanak. Esedékes egy fogászati kontroll ? 

Egyeztess időpontot velünk még ma!

Hozzászólások: