Az All-on-4 fogpótlási technika

A foghiány és a teljes fogatlanság komoly kihívások elé állítja az érintetteket, mind esztétikai, mind funkcionális szempontból. Az All-on-4 fogpótlási technika innovatív megoldást kínál, amely nemcsak visszaadja a páciensek mosolyát, hanem jelentősen javítja életminőségüket is.
all-on-4

Ebben a bejegyzésben részletesen bemutatjuk az All-on-4 technikát, annak előnyeit, folyamatát, és azt, hogy miért válhat ez a módszer az egyik legnépszerűbb fogpótlási megoldássá.

Mi az All-on-4 technika?

Az All-on-4 technika egy olyan fogpótlási módszer, amely négy darab, stratégiailag elhelyezett fogimplantátumra épül, amelyek egy teljes fogsort tartanak meg. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a páciensek egyetlen nap alatt visszanyerjék teljes mosolyukat és rágási képességüket.
Érdekesség, hogy az eljárást Paulo Malo, portugál fogorvos fejlesztette ki az 1990-es években, és azóta világszerte elterjedt és elismert megoldássá vált.

Az All-on-4 technika előnyei

Az All-on-4 technika számos előnnyel rendelkezik, amelyek vonzóvá teszik a páciensek számára:

 1. Gyors eredmények: Az egyik legnagyobb előnye, hogy a páciensek egyetlen nap alatt teljes fogsort kaphatnak. Ez különösen fontos azok számára, akik gyorsan szeretnék visszanyerni mosolyukat és funkcionális rágóképességüket.
 2. Kevesebb implantátum: Az All-on-4 technika csak négy implantátumot használ, ami csökkenti a sebészeti beavatkozás bonyolultságát és költségét. Az implantátumok  beültetése lehetővé teszi, hogy a meglévő csontállomány maximálisan kihasználható legyen, így gyakran elkerülhető a csontpótlás szükségessége.
 3. Stabilitás és tartósság: A négy implantátum stratégiai elhelyezése biztosítja a fogsor stabilitását és tartósságát. Az implantátumok erősen rögzítik a fogsort, ami lehetővé teszi a természetes rágási funkció visszanyerését.
 4. Esztétikai javulás: Ez a  technika nemcsak funkcionálisan, hanem esztétikailag is jelentős javulást eredményez. A fogsor természetes megjelenést biztosít, ami növeli a páciensek önbizalmát és életminőségét.
 5. Egészségi előnyök: Az implantátumok beültetése serkenti az állcsontot, megakadályozva a csontleépülést, amely gyakran előfordul teljes fogatlanság esetén. Ez segít megőrizni az arc természetes formáját és megelőzni az öregedés látható jeleit.

Az All-on-4 technika folyamata

Az All-on-4 technika több lépésből áll, amelyek biztosítják a sikeres és tartós eredményt:

 1. Konzultáció: Az első lépés egy alapos konzultáció, amely során a fogorvos megvizsgálja a páciens fogazatát és állcsontját, valamint megbeszélik az elvárásokat és lehetőségeket. Röntgenfelvételek és CT-vizsgálatok készülnek a pontos diagnózis és tervezés érdekében.
 2. Implantátumok beültetése: Az implantátumokat általában helyi érzéstelenítésben ültetik be, de szükség esetén altatás is kérhető. Az eljárás során négy implantátumot helyeznek be az állcsontba. Két implantátum az elülső részen, függőlegesen kerül beültetésre, míg a hátsó implantátumokat szögben helyezik el, hogy maximálisan kihasználják a csont állományát.
 3. Ideiglenes fogsor rögzítése: A beültetést követően azonnal ideiglenes fogsort rögzítenek az implantátumokhoz, amely lehetővé teszi a páciens számára, hogy az eljárás után azonnal funkcionális és esztétikus fogsort viseljen.
 4. Gyógyulási időszak: Az implantátumok beültetését követően egy gyógyulási időszak következik, amely alatt az implantátumok összenőnek az állcsonttal (osseointegráció). Ez általában 3-6 hónapig tart, de a páciens ez idő alatt is viselheti az ideiglenes fogsort.
 5. Végleges fogsor készítése és beültetése: A gyógyulási időszak végén elkészítik és rögzítik a végleges fogsort, amely tökéletesen illeszkedik az implantátumokhoz és a páciens szájához. Ez tartós és természetes megjelenést biztosít.

Kiknek ajánlott az All-on-4 technika?

Az All-on-4 technika ideális megoldás lehet azok számára, akik:

 • teljes foghiánnyal küzdenek az alsó vagy felső állkapcson
 • nem szeretnének kivehető protézist viselni
 • szeretnék gyorsan visszanyerni mosolyukat és rágási funkciójukat
 • jó általános egészségi állapotban vannak, és megfelelő csontállománnyal rendelkeznek az implantátumok beültetéséhez

Kockázatok és szövődmények

Bár az All-on-4 technika számos előnnyel jár, mint minden sebészeti beavatkozás, ez is magában hordoz némi kockázatot. A leggyakoribb szövődmények közé tartozik az implantátum kilökődése, fertőzés, vagy az implantátumok nem megfelelő integrációja az állcsonttal. Fontos, hogy a páciensek szorosan együttműködjenek a  fogorvosukkal a gyógyulási időszak alatt, és betartsák az utókezelési utasításokat.

Miért a H-Dent?

Az All-on-4 technika forradalmi megoldást kínál a teljes fogatlanság kezelésére, gyors, tartós és esztétikailag kielégítő eredményeket biztosítva. Ha Ön is teljes foghiánnyal küzd, és szeretné visszanyerni mosolyát, érdemes megfontolnia ezt az innovatív módszert. Látogasson el a H-Dent fogászatba, ahol szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére.
Lépjen velünk kapcsolatba még ma.

Hozzászólások: