A fogászati ​​implantátumok 4 egészségügyi előnye

A hiányzó fogak befolyásolhatják önbecsülését. Előfordulhat, hogy nem érzi azt a magabiztosságot, amit egykor. Nem mosoly mosolyog és nem nevet, mert fél attól, hogy az emberek mit mondanak vagy gondolnak, amikor meglátják a fogait. 
4-elony-2

Az implantátumok számos módon javíthatják a szánk és a testünk általános egészségi állapotát. Ezek közül most bemutatunk néhányat.

1. Egészséges táplálkozás

Több fog elvesztése esetében bizonyos ételek rágása komoly problémát okozhat. Ennek eredményeként azok akik jelentős foghiánnyal küzdenek több  feldolgozott élelmiszert fogyasztanak amelyek lágyabbak és könnyebben rághatóak. Ezek az élelmiszerek gyakran magas cukor-, zsír- és nátrium tartalmúak. Az ilyen ételek folyamatos fogyasztása súlygyarapodáshoz és más krónikus egészségügyi problémákhoz,például cukorbetegséghez vagy szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. A fogak és az íny egészségének további romlása is bekövetkezhet ezáltal súlyosbíthatják a meglévő szájegészségügyi problémákat.

A fogászati ​​implantátumok ugyanazt a funkcionalitást biztosítják, mint a természetes fogak. Ez lehetővé teszi, hogy visszatérjen az egészségesebb ételek fogyasztásához  amelyeket fogai romlása előtt is fogyasztott. Ilyenek például a fehérjében gazdag ételek, gyümölcsök és zöldségek. 

4-elony-2.jpg

2.Csökkenti az ínybetegség kockázatát

A hiányzó fog által hagyott rés egy úgynevezett “nyitott zsebet” képezhet az ínyben amint az elkezd visszahúzódni. Mivel ezt a területet nehéz tisztán tartani így baktériumok gyűlhetnek fel itt és fogíny problémákat okozhatnak. Ha ezt nem kezelik, a fertőzés az állkapocscsontig is terjedhet további fogvesztést kockáztatva, illetve átterjedhet a test más területeire is új fertőzéseket okozva.

 Implantátum behelyezésével elkerülheti ezeket a problémákat megőrizve egészséges mosolyát.

3. Csontnövekedés serkentése

A fogak gyökerei kapcsolódnak az állcsonthoz segítve annak erősségét. A foghiány miatt fokozódik a szervezetben a kálcium felszívódása, emiatt az állcsont veszít sűrűségéből. Idővel megváltozhat az állkapocs szerkezete így arcunk formája is . Ez azt is okozhatja, hogy a környező fogak elkezdenek befelé dőlni befolyásolva a harapást valamint a további fogvesztéshez vezet.

A fogászati ​​implantátum úgy működik, mint a fog gyökerei: serkenti a csontnövekedést az állkapocsban és megakadályozza a csontszövetek felszívódását.

4. Mentális egészség javítása

A hiányzó fogak befolyásolhatják önbecsülését. Előfordulhat, hogy nem érzi azt a magabiztosságot, amit egykor. Nem mosoly mosolyog és nem nevet, mert fél attól, hogy az emberek mit mondanak vagy gondolnak, amikor meglátják a fogait. 

A fogimplantátumok azáltal, hogy helyreállítják a fogak természetes funkcióját és megjelenését, javíthatják önbizalmát, és enyhíthetik a stresszt, amely abból eredhet, hogy el kell rejtenie a száját mások elől.

4-elony.jpg

Következtetés

A fogászati ​​implantátumok számos módon javíthatják a száj és az általános egészséget. Egyes előnyök, mint például a jobb megjelenés, nyilvánvalónak tűnhetnek. Azonban számos más, kevésbé realizált előnye is van, amelyet sok páciens pozitvan értékel. Ezek közé tartozik az ínybetegségek kockázatának csökkentése, a jobb szájhigiénia és a megnövekedett önbecsülés. Ezen előnyök mindegyike együtt járul hozzá az egészséghez és a jóléthez az élet minden területén. 

Ha szeretné első kézből megtapasztalni a fogimplantátum előnyeit, keressen minket bizalommal!

Hozzászólások: