Kedves látogató. December 22-től január 2-ig zárva vagyunk. Első munkanap 2023. január 3.

Implantátumok Miskolcon

Mik azok a fog implantátumok?

A fog implantátum beültetése a fogak pótlásának legkorszerűbb módja, mivel az eljárás végeztével a páciens úgy érezheti, mintha a saját fogait kapta volna vissza. Mára rutin beavatkozássá vált az eljárás, a kifinomult műtéti technikának és a felhasznált anyagok kimagasló minőségének köszönhetően.

Implantátum


Azonnali implantációt szeretne?

Az azonnali fogászati implantátum fő előnye, hogy a foghúzást követően, rögtön a kihúzott fog helyére kerül beültetésre, így kevesebb műtétet kell végezni, másrészt pedig megelőzhető az íny és a csont leépülése. Ha az implantátum stabilitása lehetővé teszi, lehetőség van azonnali ideiglenes korona felhelyezésére is. Leginkább az elülső fogak esetében van jelentősége, az ideiglenes foghiány szempontjából. Háromtól hat hónapos gyógyulási idő elteltével kerülhet a végleges korona az implantátumra.

Akár azonnali ideiglenes rögzített pótlás készítésére is van lehetőség kiterjedt foghiányok, vagy teljesen fogatlan állcsont esetén, ami jelen pillanatban a legkorszerűbb technikának számít.

Implantátum


Bárkinek lehet fogimplantátuma?

Lényegében bárkinek lehet fogimplantátuma, akinek foghiánya van.

Egy alapos száj- és röntgenvizsgálat alapján meg tudjuk mondani, van-e bármilyen akadálya annak, hogy implantátum beültetésének.

Minden olyan embernél lehet fogimplantátumot alkalmazni, akinek az általános egészségi állapota és a szájhigiéniája megfelelő ahhoz, hogy a fogimplantátum kellően hosszú élettartamát garantálni lehessen.

Kinek nem lehet fogimplantátuma?

Az egészségügyi állapotfelmérés és esetleges problémák kikezelése nélkülözhetetlen része a fogászati implantátum beültetésének. A megelőző vizsgálat fényt vethet olyan problémára, ami kizárhatja az implantátum használatát. Míg a fogászati implantátum nagyon kevés kockázattal jár, mégis vannak olyan krónikus betegségek, korból adódó állapotok vagy esetleges életmódbeli tényezők, melyek kizárják az alkalmazásának a lehetőségét.

Kizáró okok lehetnek:

 • Súlyos immunrendszeri problémák
 • Súlyos cukorbetegség (abban az esetben megoldható az implantátum amennyiben jól kontrollálható és szinten tartható az inzulin szint)
 • Tumoros betegségek
 • Súlyos szívérrendszeri betegségek
 • Súlyos vérképződéssel összefüggő betegségek
 • Súlyos véralvadás problémák
 • Bizonyos gyógyszerek
 • Várandósság (mivel a röntgen vizsgálat elengedhetetlen)
 • Elégtelen mennyiségű csontozat az operálni kívánt területen
 • Gyenge száj- illetve foghigiénia
 • Fiatal kor, növésben lévő állkapocs (14-18 éves korban)
 • Túlzott alkoholfogyasztás
 • Bárminemű kábítószer- vagy gyógyszerfüggőség

Hogyan állapítja meg az orvos, hogy alkalmas vagyok-e implantátum beültetésére?

Fogorvosa vagy szájsebésze először is felméri az általános egészségügyi és fogászati múltját, előzményeit. Röntgen vagy komputertomográf (CT) felvételek rámutathatnak az esetleges csontpótlás szükségességére. Ahhoz, hogy biztosított legyen az implantátum tartóssága, alapfeltétel a kellő mennyiségű és minőségű csont, amibe az implantátum beültetésre kerül. A H-Dent továbbá figyelembe veszi az egészségügyi állapotát és esetlegesen szedett gyógyszereket, majd ezek figyelembevételével teszünk javaslatot az implantátum beültetését illetően. Szükség esetén Dr. Lajos Edit más orvossal, szájsebésszel is konzultál, hogy a legjobb szakmai vélemény kialakítását biztosíthassuk az Ön számára.

Mennyibe kerül a fogászati implantátum?

Három összetevővel kell számolni egy fog implantátum ára esetén:

1, A fogászati implantátum behelyezése (műtét):

A műtét elvégzésének díja nagyban függ a műtétet végző szakrendelő környezetében lévő konkurens rendelők számától, a műtétet végző szakember titulusától, illetve a beültetett implantátum típusától és márkájától.

2, A felépítmény, amely az implantátumra kerül rögzítésre:

A felépítmény fajtája attól függ, hogy milyen korona kerül majd rá, illetve, hogy egyedi felépítmény készül, vagy esetleg az implantátumhoz tartozó gyári felépítmény kerül felhelyezésre.

3, A korona:

Fémkerámia vagy cirkónium korona kerülhet a felépítményre, részleges protézis, vagy akár teljes protézis, teljes fogsor implantátum. Ennek költsége is függ a közelben lévő konkurenciától, a fogorvos képzettségének szintjétől és a laboratóriumi munkálatok minőségétől.