Kedves látogató. December 22-től január 2-ig zárva vagyunk. Első munkanap 2023. január 3.

3D CBCT készülék-Miskolc

3D CBCT készülék

Milyen esetben szükséges?

A fogproblémák mögött különféle okok állhatnak. A megfelelő fogászati kezelés kiválasztásához nélkülözhetetlen, hogy precíz és átfogó diagnosztikai képet kapjunk a problémás területről. A miskolci rendelőnkben erre nyújt azonnali megoldást a csúcstechnológiás 3D CBCT készülék, melynek segítségével feltárhatjuk a probléma hátterét.

3D CT-felvétel szükséges lehet:

  • implantáció előtt
  • szájsebészeti műtétek előtt
  • bölcsességfog eltávolítása előtt
  • góckutatási céllal
  • ​komplikáltabb gyökérkezelés esetén

A hagyományos panorámaröntgen-felvételnél jóval több információval szolgál egy három dimenziós felvétel: az állkapocs szerkezetét tizedmilliméter pontossággal mutatja meg. Az így feltérképezett paraméterek kiemelkedően fontosak lehetnek különösen tervezett implantáció esetén.

Fény derülhet 3D fogászati CT segítségével az fogágy vagy foggyökér különböző krónikus betegségeire, melyek panoráma röntgenen nem igazán láthatók, de a krónikussá vált arcüreggyulladás is kimutatható.

Hogyan készül a 3D fogászati CT felvétel?

A felvétel teljesen kockázat- és fájdalommentes, mindössze pár percet vesz igénybe.
A fogászati CT több száz felvételből egy háromdimenziós képet hoz létre. A kész felvétel számítógépen azonnal kielemezhető. A páciens szájába műanyag ráharapó (csutora) kerül, a felvétel menete megegyezik a panorámaröntgenével.

A modern, nagyon alacsony sugárdózissal működő digitális fog CT és röntgenfelvételek teljesen veszélytelenek, fájdalommentesek, gyorsak, és ugyanakkor a leghatékonyabb diagnosztikai módszernek számítanak a fogorvos kezében.

3D CT

A készülék specifikációról itt olvahat bővebben: CS 9300 Select