Kedves látogató. December 22-től január 2-ig zárva vagyunk. Első munkanap 2023. január 3.

Fogkő-eltávolítás Miskolcon

Fogkő eltávolítása, a fogkő levétele.

A fogkő eltávolítása , a fogkő levétele ultrahangos depurátorral történik. Ez az eszköz magas frekvenciás hangrezgést hoz létre, az így keletkező légbuborékok zúzzák szét a fogköveket. Fontos megjegyezni, hogy a zománcot egyáltalán nem károsítja! Használata pacemakeres páciensek esetén nem ajánlott. Aki viszont véralvadásgátló kezelésre szorul, kérjük a kezelés előtt mindenképpen egyeztessen az orvosával.

Rendelő

Hogyan alakul ki a fogkő?

A fogkő a fogak felszínén megjelenő plakkból, lepedékből alakul ki. Ez egy vékony, láthatatlan réteg, amely minden nap ott keletkezik a fogak, valamint az íny felületén. Ha viszont a plakk hosszan a fog felszínén marad a nem megfelelő fogtisztítás miatt ásványi anyagok kötődnek a plakkhoz. Ha a fogak felszínén tartósan jelen lévő lepedék a nyál ásványi anyagainak hatására kikristályosodik, akkor sárgás vagy barnás lerakódás képében jelenik meg a fogkő. A fogak elvesztéséhez vezető fogágy betegség egyik legfontosabb kiváltó tényezője a fogkő.

Ha adott helyről sokáig nincs letisztítva a lepedék, a nyál ionjai kicsapódnak benne és megindul az elmeszesedés. A fogkő egyenletlen felszínén újabb réteg lepedék rakódik le, majd meszesedik el. Így a fogkő “növekedni” kezd. Megjelenése és terjedése tehát nagyban függ az egyén szájhigiéniájától. Mivel az üreges szerkezet rengeteg baktériumot zár magába, ez a legfőbb okozója az ínygyulladásnak és a fogágybetegségeknek. Emiatt válnak mozgathatóvá a fogak, vagy lesz kellemetlen leheletünk. Eltávolítása otthoni módszerekkel nem oldható meg, csak fogorvosi rendelőben, fogkőeltávolítás (depurálás) alkalmával, professzionális eszközökkel.


Hogyan zajlik a fogkő eltávolítás ?

fogkőleszedés

 

A 2 lépéses dentálhigiéniai kezelés során a fogak felszínéről ultrahangos készülékkel távolítjuk el a fogkövet, majd ezt követően egy speciális polírozó készülékkel fejezzük be a tisztítást.

1. lépés: Fogtisztítás

Ultrahangos fogtisztítással teremtjük meg a megfelelő szájhigiénia alapjait. A tiszta és sima fogfelszínen nem képződik fogkő, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával megakadályozhatjuk a fogkövek ismételt kialakulását. A készülék feje rezgőmozgást végez, ezáltal a fogkövek a zománc károsítása nélkül lepattannak a fogfelszínről. A rezgőfej által felvett hangrezgések hatására légbuborékok képződnek és a légbuborékok hatására pedig a fogkövek szétesnek.

2. lépés: Polírozás

Az ultrahangos tisztítás után minden esetben speciális polírozás következik, melyet Profiflex-szel, egy a homokfúvóhoz hasonló, eszközzel végzünk. Homok helyett finom bikarbonát port vízzel, nagy nyomáson a fog felszínére bocsájtunk. A tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a szennyeződéseket, az elszíneződéseket, foglepedéket.

Az eredmény, csillogó, fehérebb és magabiztosabb mosoly! 🙂

Az eljárás fájdalommentes, így a kezeléshez általában érzéstelenítés nem szükséges, és kb. 30-50 percig tart, eközben a páciens kényelmes fekvő pozícióban van.

A szájhigiéniés kezelés alkalmával képzett dentálhigiénikusunk eltávolítja a baktériumokkal fertőzött fogkövet, kitisztítja a fogközöket és fényesre polírozza a fogakat. A kezelés után a fogkefeválasztással és a helyes fogselymezési technika megtanításával segítünk abban, hogy ezt a tiszta állapotot minél tovább fenntarthassa.

A rendszeresen végzett, speciális fogászati fogkő eltávolítás és tisztítás segít abban, hogy fogai sokáig egészségesek és szépek maradjanak! Éppen ezért ajánljuk, hogy félévente látogasson el klinikánkra fogkő eltávolításra és ellenőrzésre. Így az esetleges szuvasodásokat már a kezdeti stádiumban kezelni lehet.

Fogkő eltávolítás előtte és utána:

fogko-eltavolitas-miskolc