Ezért kell a bölcsességfogat kihúzni

Ha nem távolítják el a problémát okozó bölcsességfogakat zsúfoltságot okozhatnak a szájban így károsíthatják a többi fogat ami fogszuvasodáshoz, ínybetegséghez és egyéb fogászati ​​problémákhoz és akut fájdalomhoz vezethet.
BF2 kezdo

A bölcsességfogak eltávolítása gyakori fogászati ​​eljárás a felnőtt lakosság körében 17 és 25 éves kor között. A bölcsességfogak kihúzásának leggyakoribb oka, hogy ferdén nőnek ezért más fogakhoz nyomódnak. Ez fájdalmat, zsúfoltságot és a többi fog károsodását okozhatja. 

A bölcsességfogak eltávolítása viszonylag egyszerű eljárás. A szájsebész bemetszést végez az ínyszöveten majd eltávolítja a bölcsességfogat. A területet összevarrják és egy gézlap segítségével megszüntetik a vérzést. A bölcsességfogak eltávolítása általános és biztonságos eljárás azonban fontos, hogy a beavatkozás előtt beszéljen az orvosával aggályairól, kérdéseiről.

Szabadulj meg a problémáktól

Ha nem távolítják el a problémát okozó bölcsességfogakat zsúfoltságot okozhatnak a szájban így károsíthatják a többi fogat ami fogszuvasodáshoz, ínybetegséghez és egyéb fogászati ​​problémákhoz és akut fájdalomhoz vezethet. 

Visszanőhetnek a bölcsességfogak?

Nem valószínű, hogy a bölcsességfogai visszanőnek miután eltávolították őket, de ritka esetekben előfordulhat. A bölcsességfogak a harmadik őrlőfogak a száj hátsó részén. Ezek az utolsó fogak, amelyek kibújnak és általában a tizenéves kor  végén vagy a húszas évek elején jelennek meg. Problémát okozhatnak, ha nem nőnek megfelelően vagy ha nincs elég hely a szájban. Ilyen esetekben javasoljuk a fog eltávolítását.

BF1

Beavatkozás utáni teendők

  • Foghúzás után vérzés otthon is előfordulhat. Ilyenkor steril gézlapból összehajtott bucira kell harapnia. Ez 20-25 percen belül elállítja a vérzést. Amennyiben a ez nem történik meg haladéktalanul keresse fel orvosát
  • A foghúzást követő duzzanat nem törvényszerű, de előfordulhat. Ennek megelőzésére alkalmazzon hideg vizes/jeges borogatást pár percig az arcán
  • A fogeltávolítás napján se hagyja ki a fogmosást hiszen  nagyon fontos a szájüreg tisztán tartása. Használjon puha sörtéjű fogkefét, ezáltal a seb környékét is óvatos mozdulatokkal megtisztíthatja, anélkül, hogy megsértené azt
  • Amennyiben tudja kerülje az alkoholfogyasztást és a dohányzást 2-3 napig mivel  lassítják a gyógyulás folyamatát
  • Mélyre hajolni, nehezet emelni, sportolni, szaunázni, napozni néhány napig nem szabad

A H-DENT  KÉSZ SEGÍTENI 

Nem számít mennyire jó a fogászati egészsége félévente jelentkezzen kontroll vizsgálatra. A budapesti és miskolci rendelőinkben egyaránt színvonalas szolgálatatásokat biztosítunk pácienseink részére.
Hívjon minket és kérjen időpontot még ma! 

Hozzászólások: