Fogászati ​​ellenőrzés

A rendszeres fogászati szűrővizsgálat az egyik legfontosabb dolog amit megtehetsz  hogy fogaid egészségesek és szépek maradjanak. Esedékes egy fogászati kontroll ? 
kontroll-kezdo

Nagyon fontos a száj és a fogak egészségének gondozása. A szájüreg az Ön általános egészségi állapotának szerves része. A legtöbb fogászati ​​probléma idővel tünet nélkül alakul ki. Minél korábban észlelik a problémákat, annál könnyebb és megfizethetőbb a kezelésük.

Mi történik a fogorvosi ellenőrzés során?

A fogászati ​​szűrés egy átfogó fogászati ​​és szájüreg vizsgálatból áll, amelyet fogorvos végez. Megvizsgálja a teljes fogazatot , ellenőrzi az fogszuvasodásra utaló jeleket, meggyőződik a tömések megfelelő helyéről és felméri a fog felületeinek állapotát. A fogorvos megvizsgálja a fogak kötőszövetének, az állkapocs ízületeinek, valamint a száj lágyrészeinek és nyálkahártyájának állapotát is.A fogorvos felméri szájüregének és fogainak egészségi állapotát, és személyre szabott javaslatot készít arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran érdemes fogászati ​​ellenőrzést végezni.

A fogászati ​​ellenőrzés általában 20-30 percet vesz igénybe.Ha az utolsó ellenőrzés óta több év telt el, akkor fontos a panoráma fogászati ​​röntgen és a szükséges megerősítő képek elkészítése. A szájüregi gyulladások, üregek régóta fennállhatnak anélkül, hogy tüneteket okoznának. Ezeket pedig csak röntgennel lehet kimutatni. 

Egészséges mosoly 

A száj és fogak egészségének gondozása nagy hatással van általános egészségre. Az egészséges száj baktériumflórája megakadályozza a különféle betegségek kialakulását, a nyál védő mechanizmusai pedig védelmet nyújtanak a külső kórokozókkal szemben. A szájüregi baktériumok szintén hatással vannak általános állapotára. Ha a szája rossz állapotban van, a szájüregben lévő káros baktériumok szétterjedhetnek a szervezetben, és különféle egészségügyi problémákat okozhatnak. A problémák és a fertőzések leggyakrabban a mesterséges ízületekben és más testen belüli protézisekben fordulnak elő.

kontroll

A kontroll vizsgálatok során van lehetőség beszélni a különböző esztétikai kezelésről is. Előfordulhat , hogy ugyanazon időpontban el is tudjuk végezni a beavatkozást illetve a találkozó után egyeztethető új időpont is .

A rendszeres fogászati szűrővizsgálat az egyik legfontosabb dolog amit megtehetsz  hogy fogaid egészségesek és szépek maradjanak. Esedékes egy fogászati kontroll

Hozzászólások: