Fogászati állapotfelmérés

Tudni szeretné, hogy milyen állapotban vannak fogai és fogínye?
Fogászati problémája van? Mi állhat a hátterében?
Több, mint egy éve nem járt fogorvosnál?

Járjon a végére, jelentkezzen be állapotfelmérésre!

Tudta, hogy a legtöbb fogászati probléma idővel tünet nélkül alakul ki? Minél korábban észleljük a problémát, annál könnyebb és megfizethetőbb a kezelése!

A rendszeres fogászati szűrővizsgálat az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk azért,  hogy fogaink egészségesek és szépek maradjanak.

Jöjjön el egy konzultációra, hogy pontos képet kapjon a szükséges kezelés menetéről és költségéről!

Rendelő

Miért fontos ügyelnünk a fogaink és ínyünk egészségére?

A száj és fogak egészségének gondozása nagy hatással van általános egészségre!

Az egészséges száj baktériumflórája megakadályozza a különféle betegségek kialakulását, a nyál védő mechanizmusai pedig védelmet nyújtanak a külső kórokozókkal szemben. A szájüregi baktériumok szintén hatással vannak testünk általános állapotára.

Kutatások kimutatták, hogy ha a szájunk rossz állapotban van, a szájüregben lévő káros baktériumok szétterjedhetnek a szervezetben, és különféle egészségügyi problémákat okozhatnak!

Tehát amikor az  egészségünkről van szó a megelőző ellátás fontos intézkedés annak érdekében, hogy a lehető legegészségesebbek maradjunk! Ha folyamatosan odafigyeljünk egészségünkre és megelőzzük azokat a problémákat amelyek később komoly károsodást okozhatnak, akkor szervezetünket a lehető legjobb állapotban tarthatjuk.

Ha megtesszük a kellő intézkedéseket, megelőzhetőek a szuvasodó és visszahúzódó szövetek és csontok.  A szájüreg folyamatos ápolásának és ellenőrzésének eredményeként megóvjuk szervezetünket számos  betegségtől és más fogászati problémáktól.

Kapcsolat a szájegészség és az általános egészség között

Az egészséges száj elengedhetetlen az egészséges test számára. Íme, néhány példa, milyen összefüggések vannak az egyes betegségek és szájüregünk állapota között:

Szívbetegség & fogak kapcsolata

Ha hosszú távon elhanyagoljuk a szájápolást, valószínűleg fogínygyulladás alakul ki. Kezelés híján ez periodontitishez (súlyos fogágybetegség) vezet. Ezenkívül az ínybetegségnek ez a formája a szívbetegségek (szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát is vonzza. A gyenge szájüregi egészség ugyanis megnöveli annak kockázatát, hogy a bakteriális fertőzés eljut a véráramba, amely végül a szívbillentyűkre is átterjed.

Egyéb krónikus betegségek & fogak

Ha kezeletlen fogszuvasodás van jelen, akkor fennáll annak a veszélye is, hogy krónikus betegségek, például szívbetegségek vagy cukorbetegség alakul ki.

Legyengült immunrendszer & fogaink

A rossz fogászati egészség legyengült immunrendszert eredményez, ami hajlamosabbá teszi Önt a betegségek és fertőzések kialakulására.

Mi történik a fogorvosi ellenőrzés során?

A fogászati szűrés egy átfogó fogászati és szájüreg vizsgálatból áll, amelyet fogorvos végez.

  • Megvizsgálja a teljes fogazatot, ellenőrzi az fogszuvasodásra utaló jeleket, meggyőződik a tömések megfelelő helyéről és felméri a fog felületeinek állapotát.
  • Vizsgálja a fogak kötőszövetének, az állkapocs ízületeinek, valamint a száj lágyrészeinek és nyálkahártyájának állapotát is.
  • Alapos góckutatást végez.
  • Felméri szájüregének és fogainak egészségi állapotát, és személyre szabott javaslatot készít arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran érdemes fogászati ellenőrzést végezni.
  • Ha az utolsó ellenőrzés óta több év telt el, akkor fontos a panoráma fogászati röntgen elkészítése. A szájüregi gyulladások, üregek régóta fennállhatnak anélkül, hogy tüneteket okoznának. Ezek a káros folyamatos sokszor az íny alatt történnek, szabad szemmel nem vehetők észre. Ennek felderítésére szükséges a röntgenfelvétel.

Az állapotfelmérés kb. 30 percet vesz igénybe és fájdalommentes!

4 tipp ahhoz, hogyan készüljünk fel a fogászati állapotfelmérésre:

  1. Beszéljünk a félelemről: Természetes, ha szorongással vagy félelemmel érkezik első alkalommal a rendelőbe. Sokkal kényelmesebbé és nyugodtabbá tudják tenni az ott töltött időt, ha tudunk beszélni az félelmekről és feltesszük a kérdéseinket.
  2. Az állapotfelmérés során a kommunikáció nagyon fontos. Megbeszélhetjük a fogorvossal a fogászati problémákat, tüneteket. A fogorvos valószínűleg magától is rájön ezekre a dolgokra, amikor elvégzi a szájüregi vizsgálatot, de értékeli ha a lehető legtöbb információt mondod el neki. Ennek előnye, hogy több diagnosztikai vizsgálatot is végzünk a probléma értékeléséhez.
  3. Állapotfelmérés előtt javasoljuk a fogmosást, és ha a napi rutin része, akkor a fogselyem használatot, hogy a lehető legtisztább szájat vizsgálhassa a fogorvos.
  4. Érdemes időben érkezni: így lesz idő kicsit megnyugodni, valamint a szükséges papírok kitöltésére is jut idő.

Miért érdemes a H-Dent Fogászatot választani?

Rendelőnkben kiemelkedő fontosságú a szakértelem és a minőségi ellátás. A modern technológiák és a legfrissebb tudományos módszerek alkalmazása lehetővé teszi, hogy páciensünk a legjobb kezelésben részesüljön. Emellett barátságos környezetet kínálunk, ahol a betegeink kényelmesen és nyugodt légkörben lehetnek a nálunk töltött idő alatt.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden páciensünknek személyre szabott kezelési tervet állítsunk össze, figyelembe véve az egyéni igényeket és körülményeket.

Fogászati állapotfelmérés iránt érdeklődik? Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Hívjon minket, egyeztessünk időpontot!

Webmail felületünkön írhat nekünk, vagy visszahívást is kérhet. Tegye meg az első lépést a tökéletes mosoly felé!

Szeretné ellenőriztetni fogai állapotát? Fogászati kezelés érdekli?

Tegye fel kérdését, szeretettel várjuk rendelőnkben:

Telefonon is elérhetők vagyunk:

Telefon:  +36 46 505 144

Mobil:  +36 30-535 1241

Címünk: 3525 Miskolc, Kis-Hunyad u. 6.

Küldjön üzenetet e-mailen, vagy üzenetküldőnkön keresztül, és mi egy munkanapon belül válaszolunk rá! Ha szeretné, hogy visszahívjuk, a webmail-felületen azt is jelezheti!

E-mail: miskolc@h-dent.hu

FONTOS:

Kérjük, valós telefonszámot adjon meg, hogy az állapotfelmérés előtti napon emlékeztető SMS-t küldhessünk!

Amennyiben az előre egyeztetett konzultáción vagy kezelésen mégsem tud megjelenni,
kérjük, 24 órával korábban jelezze!