Részleges fogpótlás

Fogpótlás

A hiányzó fogak pótlásának a hidakon kívül egyéb módjai is vannak. Az egyik ilyen a kivehető részleges fogpótlás, ami kapcsokkal való rögzítést jelent, ám ez esztétikailag gyengébb minőséget eredményez, ráadásul a szomszédos fogakat is károsíthatja.
Az implantátum beültetése szintén hatékony és egyre népszerűbb módja a hiányzó fog pótlásának.

fogpotlas

Foghiány – cirkon koronák, implantátum beültetés

Az esztétikus fogpótlások akkor jutnak különösen nagy szerephez, amikor a foghiány látható helyen jelentkezik, pl. frontfogak esetében. Bár számos anyagból készülhetnek kiváló, tartós fogpótlások, a legmodernebb és esztétikailag kifogástalan megoldást ma a prémium minőségű cirkónium-dioxid koronák és hidak jelentik. A cirkon koronákkal csodálatos végeredményt érhetünk el: ez az anyag ugyanis a természetes fogak színével megegyező, illetve a saját fogakhoz hasonló áttetszőséget biztosít!

Akár szóló fog, vagy teljes fogsor hiányáról legyen szó, az implantátum beültetés a fogak pótlásának legkorszerűbb módja, hiszen az eljárás végeztével a páciens úgy érezheti, mintha a saját fogait kapta volna vissza. Megfelelő szájhigiéné mellett a fogászati implantátum örök életű, kényelmes, természetes, könnyen kezelhető és kifogástalan esztétikai élményt nyújt.