5 dolog, amit a fogkeféd elárul rólad!

Az emberek átlagosan naponta kétszer mosnak fogat reggel és este. A fogmosás ajánlott időtartama napi 2x 2 perc!. A fogkeféjd pedig elárulja , hogy milyen erősen dörzsölöd a fogad, vagy mennyire étkezel cukrosan.Téged  is érdekel ,hogy fogkeféd mit üzen? Akkor feltétlenül olvasd el  a most következő írásunkat
fogkefe-kezdokep

Az emberek átlagosan naponta kétszer mosnak fogat reggel és este. A fogmosás ajánlott időtartama napi 2x 2 perc!. A fogkeféjd pedig elárulja , hogy milyen erősen dörzsölöd a fogad, vagy mennyire étkezel cukrosan.Téged  is érdekel ,hogy fogkeféd mit üzen? Akkor feltétlenül olvasd el  a most következő írásunkat

fogkefe1

1.Elszíneződött sörték használat után

 Ha a fogkefe sörtéi furcsa színűek a fogmosás után, ez jelezheti, hogy kevesebb cukrot kell fogyasztanod. A cukros édességek és ételek arról is ismertek, hogy mesterséges színezékeket tartalmaznak, amelyek elszínezhetik a fogak felületét. A ragadós édesség maradványok olyan helyeken is letelepedhetnek  a fogaidon, amelyek szabad szemmel nem láthatók. Ha fogmosás közben a a sörték hasonlítanak azokhoz az édességek színeihez, amelyeket nassolásként fogyasztottál, akkor jó eséllyel csökkenteni kell a cukros ételeket és több vizet kell fogyasztanod. Az édesség visszaszorítása hosszú távon segít megelőzni a fogak romlását. Ezenkívül a cukros édességek elleni küzdelem másik módja a vízbevitel növelése. Az étkezés közben és után fogyasztott vízmennyiség növelése elősegíti az ételmaradékok lemosását a fogakról így kisebb a fogszuvasodás kialakulásának az esélye. 

2.Kopott sörték

 Ha a fogkefe sörtéi hasonlítani kezdenek egy régi, kopott kötélre, a fogkefe azt üzeni, hogy régi és cserélni kell. Rendszeres használat esetén a fogkefét néhány havonta ki kell cserélni. A fogorvosok többsége  azt javasolja, hogy a fogkefét 3 havonta cserélni kell, az egészséges szájhigiénia fenntartása érdekében. A fogkefe sörtéinek merevenek és egyenesen kell maradniuk. Segíthetsz azzal , ha a fogkefe nyelére írod a csere dátumát. Így biztosan tudod követni mikor érett meg a cserére.

3.Néhány hét után kopott

 Lehet, hogy a fogkeféd azt üzeni, hogy túl erősen dörzsölöd a fogaidat. A túl erős fogmosás miatt a fogkefék a tervezettnél gyorsabban tönkremennek. A sörték gyakori nyomásával és a fogakra gyakorolt ​​erővel a sörték különböző irányba hajlanak. A kopott sörték irritálják az ínyt, és nem tisztítják megfelelően a fogakat. Ezenkívül a fogkeféd azt is megpróbálja elmondani, hogy helytelen ecsetelési technikákat alkalmazol. A fogmosás során lassú körkörös mozdulatokat, a nyelv mosáshoz pedig oda-vissza mozdulatokat kell végezzünk.

fogkefe-kezdokep

4.Elsötétedett fogíny

 Ha a fogkefe sörtéi a fogmosás után vörösre vagy rózsaszínre színeződnek, és még nem fogyasztottál semmilyen rózsaszín / piros cukorkát akkor nagy valószínűséggel fogínyvérzés jelent meg . Ha az íny duzzadt,piros és vérzik a fogmosás után, akkor valószínüleg gyulladt  az ínye. Az ínyének világos rózsaszínűnek kell lennie, vérzés és fájdalom nélkül. Az ínygyulladás akkor fordulhat elő, ha nem mossa kellő gyakorisággal a fogait vagy szorosan növő fogak esetén nem használ fogselymet. A fogselyem elősegíti a fogak közé szorult és szabad szemmel láthatatlan étel részecskék eltávolítását. E nélkül a baktériumok megtelepednek és irritálják a ínyszövetet. 

5.Nedves vagy kellemetlen illatú sörték 

 Ha a fogkefe sörtéi nedvesek az előző fogmosás óta, vagy kellemetlen illatúak, valószínűleg nem megfelelően tárolod. A lehető leghamarabb szabadulj meg tőle és cseréld le azt. A fogkefének és sörtéinek tisztának és száraznak kell maradniuk két használat között. A fogkefét függőlegesen kell tárolni a sörtés oldalával felfelé. Ne helyezzen fogkefe sapkát vagy bármilyen műanyagot a fogkefe sörtéire, mert ez a nedves környezet táptalaj a baktériumok számára. Több fogkefe esetén próbáld meg azokat elkülönítve tartani.

 És ha beteg voltál …

Cseréld ki teljesen a fogkefét! Azok a baktériumok, amelyek miatt megbetegedtél, továbbra is megmaradhatnak a fogkefén! Előfordulhat, hogy betegség esetén nem dobod ki fogkefédet újra fertőződhetsz. Védd magad azzal , hogy ilyenkorfogkefét cserélsz!

Bármilyen kérdésed van , keress minekt bizalommal!

Hozzászólások: