Erre figyeljen a fogkefe kiválasztásakor

Jól mutatja, hogy milyen fontos a megfelelő fogkefe, hogy minden nap legalább kétszer használjuk, alkalmanként minimum 2-3 percen keresztül. Nem mindegy tehát az, hogy mindezt milyen fogkefével tesszük? De milyen a jó fogkefe? Mire kell odafigyelni a kiválasztáskor? Segíthetünk?
fogkefe-kezdo

Jól mutatja, hogy milyen fontos a megfelelő fogkefe, hogy minden nap legalább kétszer használjuk, alkalmanként minimum 2-3 percen keresztül. Nem mindegy tehát az, hogy mindezt milyen fogkefével tesszük? De milyen a jó fogkefe? Mire kell odafigyelni a kiválasztáskor? Segíthetünk?

fogkefe-1

Létezik a tökéletes fogkefe?

Tudunk már annyit a fogakról, a szájhigiéniáról, arról, hogyan kell jól fogat mosni és fogat ápolni, hogy jogos elvárás lenne végre megalkotni a „tökéletes fogkefét” azt amelyik minden szempontból a legjobb. És akkor nem kellene tanácstalanul állni a több tíz, vagy akár több száz fogkefével teli pult előtt, és valamilyen szempont alapján kiválasztani azt amelyikkel a következő hónapokban tisztítjuk a fogunkat.

Lássuk be, hogy nincs tökéletes fogkefe. De miért nincs, és hogyan válassza ki akkor az Önnek megfelelőt?

Ezért nincs tökéletes fogkefe

Szeretnénk gyorsan tisztázni ezt: azért nincs tökéletes fogkefe, amiért nincs tökéletes kenyér, tökéletes autó vagy tökéletes ruha sem. Azért, mert a választásnál figyelembe kell venni az Ön igényeit is. Ezért mi azt szoktuk mondani, hogy „tökéletes fogkefe” nincs. Olyan fogkefe van ami Önnek tökéletes.

Hagyományos, vagy elektromos?

Rögtön azt kell eldönteni, hogy elektromos, vagy hagyományos fogkefét választ. Az elektromos fogkefének számos előnye van: segíthet megtanítani a fogmosás hosszát, szinte megmossa a fogát Ön helyett, és az is mellette szól, hogy alaposan tisztít és vannak olyan fogkefék amelyek extrákkal felszereltek. Hátránya az, hogy tölteni kell (vag elemes) illetve fontos, hogy rendszeresen kell cserélni a fejet. Hátrányuk a magasabb ár, a pótfejek drágábbak, és 3-4 éves kor alatt nem ajánljuk (akkor sem, ha van gyerek elektromos fogkefe), emellett komoly rezonanciát okozhatnak a szájban

A hagyományos fogkefe általában nagyobb, szélesebb sörtekínálatban kapható, alacsonyabb az ára, gyerekeknek is használható, és rezonanciamentes, csendes a fogmosás.

fogkefe-kezdo

A jó fogkefe: segítség a kiválasztáshoz.

Szerencsére vannak olyan döntési pontok, amelyek segíthetnek kiválasztani az Ön számára legjobb fogkefét. Lépésről lépésre megmutatjuk melyek ezek.

1: A sörték.

A fogkefék többféle sörtével készülhetnekA mi javaslatunk az, hogy lehetőség szerint puha sörtés fogkefét válasszon, mert a puha sörte nem tesz kárt az ínyben, és a fogzománcban sem. Ha nem elégedett a sörte keménységével akkor választhat keményebbet, de óvatosan mosson vele fogat.

2: A fej

A fogkefe fejének a nagysága elsősorban a gyerekeknél fontos: nekik inkább a kisebb fejű fogkefe a javasolt, felnőtteknek a nagyobb. Ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy a nagyon nagy és széles fejű fogkefékkel nehéz elérni a „rejtett” zugokat, a fogak hátulját. 

3: A nyél

Van ebben azért egy pici marketing is, mert akár egy pálcika is lehetne a fogkefe nyele, akkor is tudnánk használni, de tény, hogy egy kényelmes fogkefe könnyebben használható.

4: Felejtse el a reklámokat

Ez úgy tűnik, hogy nem tartozik szorosan a fogkefe választáshoz, pedig igen. Kár lenne „bedőlni” a reklámoknak, és azért választani egy drága, agyonreklámozott fogkefét, mert látta a tévében. Az, attól még nem biztos, hogy jobb mint egy kevésbé marketingtámogatott fogkefe.

Mi azt javasoljuk, hogy válasszon bármilyen fogkefét is, fontos, hogy 2-3 havonta cserélje le, és az is, hogy ha elégedett egy típussal mert megfelelően tudja tisztítani vele a fogát, akkor tartson ki mellette.

Hozzászólások: