Erről a fogpótlási lehetőségről neked is tudnod kell!

Te is foghiánnyal küzdesz az alsó és felső fogíveden ?  Ne aggódj , van megoldás a fogak pótlására. Esztétikailag és egészségügyileg is fontos, hogy fogaid pótlásra kerüljenek. Erre egy kiváló módszer az All-On-4  eljárás amely esetében négy implantátumot helyezünk be a felső vagy az alsó állcsontba. Ezek az implantátumok teszik lehetővé a fogsor felhelyezését. Az All-On-4 implantátumok számos előnnyel járnak más fogpótló eljárással szemben.  Olvass tovább , hogy minél több információd legyen erről az eljárásról!
fogpotlasrol

Te is foghiánnyal küzdesz az alsó és felső fogíveden ?  Ne aggódj , van megoldás a fogak pótlására. Esztétikailag és egészségügyileg is fontos, hogy fogaid pótlásra kerüljenek. Erre egy kiváló módszer az All-On-4  eljárás amely esetében négy implantátumot helyezünk be a felső vagy az alsó állcsontba. Ezek az implantátumok teszik lehetővé a fogsor felhelyezését. Az All-On-4 implantátumok számos előnnyel járnak más fogpótló eljárással szemben. 
Olvass tovább , hogy minél több információd legyen erről az eljárásról!

fogpoptlasrol2

Az All-On-4 előnyei

Ha egy páciensnek hiányoznak a fogai fontos, hogy minél hamarabb pótoljuk azokat. Mivel fogak nélkül nehéz tápláló ételeket például friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani hosszú távon ez számos egészségügyi problémához járulhat hozzá. Az All-On-4 egyik előnye az egyszerű fogsorral vagy híddal szemben, hogy stimulálhatja a páciens állcsontját. A négy implantátum mindegyike mélyen az állcsontba kerül. Amikor elindul a rágás folyamata az implantátumok éppen annyira mozognak, hogy stimulálják az állcsontot. Ez hosszú távon megakadályozhatja a csontvesztést. A hagyományos műfogsorral ellentétben az All-On-4 implantátumokat valószínűleg nem kell kiigazítani mivel a páciens nem veszít csonttömeget.

Az All-On-4 eljárás utáni felépülés

A teljes All-On-4 eljárás néhány hónapig is eltarthat. Miután a fogorvos behelyezte az implantátumokat a páciens ideiglenes műfogsort kaphat amíg az implantátumok körüli terület meg nem gyógyul. Ez több hónapot is igénybe vehet mivel meg kell várni, hogy a csont az implantátumok körül növekedjen a biztos,szilárd illeszkedés érdekében. Más esetekben a fogorvos a végleges implantátumot még aznap beülteti.

Bárhogyan is történik a bevatkozás után elkezdődik a gyógyulás, felépülés folyamata. Közvetlenül a műtét után javosoljuk , a rágást igénylő ételek fogyasztásának a mellőzését. A túl korai rágás ugyanis az implantátumok elmozdulását okozhatja ezért ajánljuk a lágy , pépesített  ételeket.

Az implantátumok egy helyben tartása azért fontos, mert a fogorvos pontos helyükre helyezi őket. A beavatkozást követő néhány napban az arc némi duzzanata vagy akár véraláfutása normális. Az első 24 órában jégpakolás használata segíthet csökkenteni a későbbi duzzanat kialakulásának kockázatát. Az is hasznos lehet, ha hideg, lágy ételeket, például joghurtot vagy fagylaltot fogyasztasz. A forró ételek például a levesek elkerülését javasoljuk mivel növelhetik a vérzés kockázatát.

fogpotlasrol

Ha az összes vagy sok fogad hiányzik akkor az All-On-4 eljárás megfelelő lehet számodra ugyanis számos előnyt kínál más fogpótlási lehetőségekkel szemben. Keress minket bizalommal és minden fontos információval ellátunk.

Keresd fel a fogorvosodat még ma!

Hozzászólások: