Ezekkel az eszközökkel dolgozik egy fogorvos

Sokat beszéltünk már arról a témáról , hogy miért is félnek az emberek a fogászati kezelésektől. Rossz tapasztalat, mások félelmetes történetei , kevésbé empatikus orvosok , idegen barátságtalan környezet. Ezek mind-mind hozzájárulnak a félelmek kialakulásához. Arról nem is beszélve , hogy a rendelőbe lépve egyből az orvosi eszközöket pillantjuk meg.
eszközök-kezdő

Sokat beszéltünk már arról a témáról , hogy miért is félnek az emberek a fogászati kezelésektől.  Rossz tapasztalat, mások félelmetes történetei , kevésbé empatikus orvosok , idegen barátságtalan környezet. Ezek mind-mind hozzájárulnak a félelmek kialakulásához. Arról nem is beszélve , hogy a rendelőbe lépve egyből az orvosi eszközöket pillantjuk meg. 

eszközök1

Véső , bárd , kapa , kanálszerű szerszámok , fúrók , tálak ,lámpák. Ha ezt anélkül olvasná ,hogy nem tudja , hogy fogászati témáról van szó nem is gondolná hiszen a szermszámok nevei megtéveszthetik egy másik szakma  képviselői által használt eszközökkel. A kinézetünk nem azonos mégis hasonló célt szolgálnak lehetővé teszik, hogy fúrással, faragással a fog megmunkálásával visszállítsák annak egészségét.

Egy fogászati kezelés során többféle eszközt használunk melyek közül néhányat bemutatunk , hogy  Ön is értse mi történik  amikor az adott eszközt használjuk. Különböző típusú fogorvosoknak speciális eszközökre lehet szükségük, a szakterületük igényeinek megfelelően, de néhány eszköz alapvető felszerelés így minden fogorvosi rendelőben megtatlálható.

Szájtükrök

A fogorvosok száj tükrökkel néznek bele a beteg szájába. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a száj belsejét különböző szögekben lássák, ezáltal megvizsgálják  a fogakat és az ínyt. Vannak  egyoldalú, és kétoldalú tükrök.

Szondák

A fogorvosok általánosan szögletes szondát használnak, amely segíthet megtalálni a repedéseket a fogakban és a hidakban , rendellenességeket a koronán vagy a  fogszuvasodás jeleit. A fogorvosok parodontális szondával mérik a gyökerek mélységét, amely segít az ínybetegségek diagnosztizálásában.A fogszövet lágyulásának meghatározásában,  repedések állapotának meghatározásában a fogszuvasodás jelnelétének a megállapítására használt eszköz.

Fúrók 

A fúrókkal tisztítják az üregeket javítják a fogfelszínt, simítják és fényezik azokat. Mielőtt a beteg fogak  helyreállítása megtörténik ,  ezzel szerszámmal   a fogkövet eltávolítják a szövetekről. Felhasználástól függően különböző típusokat használnak .

Csipeszek

A fogorvosok fogászati , speciálisan kialakított csipesszel jutattank be , vagy vesznek ki apróbb tárgyakat. Ilyen például a vérzéscsillapításra használt anyagok , a fájdalomcsillapító anyagok vagy cérnák bejuttatása  a szájüregbe.Nagyon sokféle csipesz létezik mivel felhasználásuk is különböző.

eszközök-kezdő

Nyálelszívók

A nyálelszívókat a nyál eltávolítására használják kis térfogatú szívással, különféle eljárások során. Annak erősségét és használatát minden esetben az orvos határozza. Indokolt esetben különböző pamut szöveteket is használnak a maradék orvosi anyagok, vér felszívására. 

A fogászati ellátás forradalmi változásokon ment keresztül az elmúlt években. A számítógépes tervezés és a korszerű technológiák fejlődése lehetőséget teremtett egy olyan magas színvonalú ellátásra, amelynek már semmi köze a pár évtizeddel ezelőtti fogászathoz, fogorvosi ellátáshoz.

A modern technológiák alkalmazása nem csupán nagy szakértelmet és tapasztalatot kíván, de nem lehetséges modern szerszámok, eszközök nélkül sem.

Ez az amit mi biztosítunk Önnek, és nálunk megtalál.

Hozzászólások: