Ezért válassza a fogimplantátumot

Amíg néhány évtizeddel ezelőtt akár végleges foghiányt is okozhatott ha - akár önhibánkon kívül - elvesztettük egy vagy több fogunkat, ma már szinte azonnal lehet pótolni a hiányzó fogat fogimplantátummal. Az is jó hír, hogy egy modern fogimplantátumokat szinte biztosan be lehet építeni a szájába, ha megfelelő a szájhigiéniája és az általános egészségi állapota. De mi az a fogimplantátum, és mik az előnyei? Miért jó választás?
ezert-fogimplant-kezdo

Amíg néhány évtizeddel ezelőtt akár végleges foghiányt is okozhatott ha – akár önhibánkon kívül – elvesztettük egy vagy több fogunkat, ma már szinte azonnal lehet pótolni a hiányzó fogat fogimplantátummal. Az is jó hír, hogy egy modern fogimplantátumokat szinte biztosan be lehet építeni a szájába, ha megfelelő a szájhigiéniája és az általános egészségi állapota. De mi az a fogimplantátum, és mik az előnyei? Miért jó választás?

ezert-fogimplant1

Miből áll az implantátum?

A teljes fogimplantátum 3 részből áll: egy csavar alakú és formájú műgyökérből (ami tulajdonképp a leendő foggyökere és ezt ülteti be a fogorvos az állcsontba) a fogépítményből és a fogkoronából. Az eljárás fájdalommentes, hiszen érzéstelenítésben végezzük.

Mi az implantátum előnye a kivehető fogsorral szemben?

Bár a kivehető fogsor általában olcsóbb megoldás, mint az implantátum, ám az implantátumnak számtalan előnye van a kivehető fogsorral szemben. Összegyűjtöttük az 5 legfontosabbat, ami segíthet meghozni a jó döntést.

1: Nincs kompromisszum

A fogimplantátum egyik legnagyobb előnye, hogy semmiféle kompromisszumra nem kényszerít minket. Amíg egy kivehető fogsor majdnem biztos, hogy észrevehető (a furán ejtett hangok, a beszéd miatt, azért, mert önkéntelenül vigyázunk nehogy kiessen) addig egy implantátum semmi ilyesmire nem kényszerít minket. Kompromisszum nélkül ehetünk, ihatunk, beszélhetünk: senkinek nem tűnik majd fel, hogy fogimplantátumunk van.

2: Magabiztos megjelenés

Mivel semmiféle kompromisszumra nincs szükség a fogimplantátum esetében, ezért magabiztosabb lesz a megjelenésünk és sokkal természetesebb hatású a beszédünk, mintha kivehető fogaink lennének. (Egészen egyszerűen pontosan olyan a fogimplantátum mint a fogunk). A kivehető protézisek hátránya még, hogy idővel meglazulnak, lötyöghetnek, és zavart okozhatnak a viselőjüknek. A fogimplantátummal nem történhet ilyesmi.

3: Nincsenek vándorló fogak

Ha elvesztette egy vagy akár több fogát, akkor a többi fogai mindent megtesznek majd azért, hogy a „keletkezett luk, a hiány” a lehető legkevésbé legyen feltűnő. Ezért a fogai megpróbálnak egymás felé közeledni. Ez számtalan fogászati szövődményt okozhat, és erre nem megoldás a műfogsor sem. Az implantátum miatt ilyen nem fordulhat elő: a fogai nem akarnak majd vándorolni és semmiféle – ebből eredő – fogászati betegséggel sem kell számolnia.

ezert-fogimplant-kezdo

4: Nincsenek fogbetegségek

Ha úgy dönt, hogy rögzített hidat helyez el a fogbeültetés helyett, akkor az állcsontja romlásnak indul a hiányzó fog alatt, azért mert foggyökér nélkül nem kap megfelelő stimulációt a csont. Ez előbb-utóbb oda vezethet, hogy a csont eltűnik, felszívódik vagy puhul. Ezért később lehetetlen lesz a fogimplantátum, és elkezdődhet egy visszafordíthatatlan folyamat. Ha a fogvesztés után az implantátumot választja nem történhet ez meg.

5: Gyors, tartós, akciós

A fogvesztés pszichológiája az, hogy ha elveszítjük az egyik fogunkat, azonnal, és a lehető leghamarabb pótolni kell, különben „beleengedjük” magunkat a helyzetbe és megszokjuk a foghiányt (kifejezetten igaz ez akkor, ha kevésbé feltűnő helyen van). Az implantátummal éppen azt a gyorsaságot kapjuk meg amire vágyunk úgy, hogy közben tartós megoldást kapunk. Időnk sem lesz beletörődni abba, hogy foghiányunk van, máris pótoltuk.

Ráadásul most az Alpha Bio Implantátum akciós: kattintson, kérjen konzultációs időpontot, legyenek tökéletesek a fogai.

Hozzászólások: