Gyökérkezelés

A gyökérkezelt fogakat ugyanúgy kell kezelni, tisztán tartani mint bármely más fogat. Ne feledd hogy naponta legalább egyszer moss fogat  lehetőleg fluoridos fogkrémmel, és csökkentsd a cukros ételek és nassolnivalók fogyasztását.
fogko

A gyökérkezelés egy olyan eljárás, amelytől sokan tartanak, azonban gyakran szükséges a rossz állapotban lévő fog helyreállításához. Szerencsére a modern fogászat lehetővé teszi a gyökérkezelés beavatkozásának innovatív módszereit. E fejlesztések eredményeképpen zökkenőmentes eljárások vannak  amelyeknek lecsökkentették a gyógyulási időt.

Mi történik a gyökérkezelés során?

A fog üreges pulpájának fertőzését, a gyökérkezelés szükségességét röntgenvizsgálattal határozzák meg. A fogorvos megvizsgálja a problémás fogat, és szükség esetén érzéstelenítőt ad. A gyökérkezelés során a fertőzött fogat megnyitják, és a benne lévő szövetet eltávolítják. A fogtisztítás után a fogorvos öblítő oldattal fertőtleníti a gyökércsatornákat. A kezelés után a gyökércsatornákat tömőőanyaggal töltik fel. Különböző esetekben az  orvos tömést vagy koronát is helyez a fogra.

A kezelés általában egynél több időpontot igényel. Általánosságban elmondható, hogy a nagyőrlőfogak gyökérkezelése hosszabb ideig tart, mint a metszőfogak kezelése, mivel az őrlőfogakban több gyökércsatorna van, mint a metszőfogakban.

Egyes esetekben a fertőzés olyan előrehaladott lehet, hogy a fogat nem lehet megmenteni gyökérkezeléssel, így jobb lehetőség a fog teljes kihúzása.

Mi történik, ha nem veszem igénybe a kezelést?

Kezelés nélkül mindenképp kihúzásra kerül a sor. Ha a foggyökér idegi ellátása megszűnik nem tud már  meggyógyulni. Ez a fogat csak rontja és nem ajánlott azt a szájban hagyni.

Vannak akik jobban szeretnék a foghúzást mint egy beavatkozást de a legjobb megmenteni a fogat hiszen egészséges a lehető legtöbb természetes fogat megtartani.

Hol végezhető el ez a kezelés?

A gyökérkezelés rutinszerű fogászati eljárás amelyet a H-Dentnél bármikor elvégzünk.

Beavatkozás után

root-canal-köztes

A gyökérkezelt fogakat ugyanúgy kell kezelni, tisztán tartani mint bármely más fogat. Ne feledd hogy naponta legalább egyszer moss fogat  lehetőleg fluoridos fogkrémmel, és csökkentsd a cukros ételek és nassolnivalók fogyasztását.

Gyökérkezelés ára

A gyökérkezelés ára az elvégezendő eljárásoktól és a kezelés időtartamától függően változik.
Tekintse meg árlistánkat a leggyakoribb eljárások áraiért.

Foglaljon időpontot fogászati ​​ellenőrzésre vagy hívjon minket az alábbi telefonszámokon  +36 46 505 144/ +36 30-535 1241 telefonszámon

Hozzászólások: