Így szabadulj meg a sárga fogaktól

A fogaid sárgák pedig minden nap mosod őket? Érdekel, hogy miért színeződik el a fogad és mit tehetsz azért, hogy ragyogóan fehér mosolyod legyen amit habozás nélkül megoszthatsz a világgal? 
sarga-fog

A fogaid sárgák pedig minden nap mosod őket? Érdekel, hogy miért színeződik el a fogad és mit tehetsz azért, hogy ragyogóan fehér mosolyod legyen amit habozás nélkül megoszthatsz a világgal? 

sargafog2

Tarts velünk , segítünk!

A fogak több okból is sárgulhatnak , lássuk mi ezek 

ROSSZ SZÁJHIGIÉNIA

Az első a rossz szájhigiénia (de ha minden nap mosod a fogaidt akkor valószínűleg nem ez az oka annak hogy sárgák a fogaid). A rossz szájhigiéniával rendelkező emberek ritkán mosnak fogat , nemhasználnak szájvizet és fogselymet.

BIZONYOS ÉTELEK ÉS ITALOK FOGYASZTÁSA

Bizonyos ételek amelyeknek magas a csersavtartalmuk (például a vörösbor) a sárga fogak lehetséges okozói. További fogelszíneződést okozó ételek közé tartozik a kávé, citrusfélék, gyümölcslevek, az üdítőitalok,teák, bogyós gyümölcsök,paradicsomalapú szószok, curry, balzsamecet és a szójaszósz. Az ezekben az ételekben található összetevők beszivároghatnak a zománcba (a fogak legkülső borítása) és elszíneződést okozhatnak.

DOHÁNYZÁS VAGY DOHÁNYTERMÉK HASZNÁLATA

A dohányzás egyik mellékhatása a fogak elszíneződése.Ezt a cigarettában lévő kátrány és nikotin okozza. A dohányzás rövid idő alatt sárgává teheti a fogakat, és azok az emberek, akik sok éven át dohányoztak gyakran panaszkodnak arra, hogy barnák a fogaik.

Ha minden nap mosod a fogad de dohányzol az lehet az oka annak, hogy a fogaid nem gyöngyházfehérek

KEZELÉS

Nemrégiben kezdtél el új gyógyszert szedni vagy betegség miatt kezelés alatt állsz? A fogak elszíneződése egyes gyógyszerek és kezelések mellékhatása lehet mint például az asztma és a magas vérnyomás elleni vényköteles gyógyszerek.
Ha a mindennapos fogmosás ellenére is úgy tűnik, hogy nem fehérednek a fogaid érdemes a gyógyszerek használati utasításában  a „fogelszíneződés” kifejezést  keresni a mellékhatások listáján.

Fogfoltok

A fogfoltok lehetnek külső vagy belső eredetűek.

EXTRINSIC FOLTOK

Az extrinsic azaz sárga foltok a fogak külső felületén találhatóak. Ezeket jellemzően dohányzás és bizonyos ételek fogyasztása okozza.Az extrinsic foltok megelőzésében segíthetsz a jó szájhigiénia fenntartásával és a fogakat szennyező ételek fogyasztásának korlátozásával. 

BELSŐ ELSZÍNEZŐDÉSEK

A belső elszíneződések a fogakon belül keletkeznek és nehezebb eltávolítani  őket. Ezek gyakran olyan fogaknál fordulnak elő amelyek vagy nekrotikusak (haldoklanak)vagy korábban gyökérkezelésen estek át. Ezeket az elszíneződéseket apró repedések is okozhatják amelyek lehetővé teszik, hogy a káros anyagok a fog belsejébe jussanak és belülről kifelé haladva elszínezzék azt. 

A hagyományos fogfehérítő kezelések csökkenthetik a belső elszíneződések egy részét, de az eredmény nem biztos, hogy tartós. Ennek oka az életmód , a vitaminhiány és a genetika is lehet.

sarga-fog

SÁRGA FOGAK KEZELÉSE

Ha minden nap mosod a fogad  de úgy tűnik, hogy nemlesz ragyogóan fehér a mosolyod akkor lehet, hogy külső vagy belső fogfoltok okozzák a problémát.Ezektől a foltoktól nehéz megszabadulni fogorvosi segítség nélkül. 

Javasoljuk , hogy kérj időpontot és megoldást keresünk a problémára!

Hozzászólások: