Miért fontos a jó fogkefe?

A fogkefe az egyik legfontosabb szájhigiénés eszköz. A fogmosás során  tisztán tarthatjuk a fogakat, az ínyet és a nyelvet. Mindenki a saját igényeinek megfelelően választja ki a számára legmegfelelőbb fogkefét.
jo-fogkefe-kezdo

A fogkefe az egyik legfontosabb szájhigiénés eszköz. A fogmosás során  tisztán tarthatjuk a fogakat, az ínyet és a nyelvet. Mindenki a saját igényeinek megfelelően választja ki a számára legmegfelelőbb fogkefét.

jo-fogkefe1

A fogkefék különböző formáinak és összetételének nem csak esztétikai okai vannak. 

Tudod, mik a fogkefe legfontosabb részei, és mindegyik mire való? 

A fogkefe részei

A fogkefe egy szájhigiéniai eszköz. Egy hosszúkás nyélből áll melynek végén sörtékkel ellátott fej található, amely hatékonyan távolítja el az ételmaradékot a fogakról és az ínyről.
A fogkefe a fogak mellett az íny és a nyelv alapos tisztítását is biztosítja amelyek különböző formájúak és különböző anyagokból készülnek.

Fogantyú

A nyél a fogkefe leghosszabb része, amely kényelmes és biztos fogást tesz lehetővé fogmosás közben. Általában vastagabb a test azon a részen, ahol a kézben tartjuk keskenyebb és ívelt a fej közelében.

A fogkefe nyakának görbülete megkönnyíti a kefe mozgását fogmosáskor elérve a szájüreg minden zugát. A jobb fogás érdekében a műanyag fogantyún különböző elemek  lehetnek, amelyek megakadályozzák a csúszást.

Fej

A fogkefe feje az a rész amelyet tisztítás céljából a szájba helyeznek. Kis méretű, sűrű és szorosan rögzített szálat tartalmaz.
A fej formája a kialakítása fontos szerepet játszik a szájhigiénában . A kicsi, lekerekített fejek a száj legtávolabbi részeit is elérik például a hátsó őrlőfogakat.

A gyermek fogkeféknél a kefe feje kisebb és jobban kezelhető a kicsik számára. Könnyebbséget jelent , hogy a különböző fogkefe gyártó cégek megjelölik a termékek csomagolásán , hogy melyik fogkefe milyen korban ajánlott.

Sörték vagy szálak

A fogkefe utolsó legfontosabb eleme a sörték. Ezek nagyon finom, körülbelül 2 cm hosszú szálak amelyek szilárdan a kefefejhez vannak rögzítve. Fontos a fogkefe anyagának és sörtéinek keménységének megválasztása, mivel ez az a rész, amely közvetlenül érintkezik a fogakkal és az ínyel.

Milyen fogkefét válasszunk?

A mai fogkefék széles választéka az igényeiknek megfelelő szájhigiéniai kiegészítők széles választékát kínálja a felhasználóknak.

jo-fogkefe-kezdo

Amikor a fogkefe típusa mellett dönt, mindenekelőtt annak kényelmére, könnyű használatára gondoljon valamint arra , hogy megfeleljen az Ön igényeinek és preferenciáinak. 

Művelet

A művelet típusától függően kétféle fogkefe létezik: kézi fogkefék és elektromos fogkefék. Utóbbiak különféle mozdulatokkal is rendelkezhetnek a teljesebb és könnyebb higiénia érdekében.

A szálak keménysége

A zománc és az íny épségének védelme érdekében figyelembe kell venni a szálak keménységét. Általában a puha és az extra puha kefék kényelmesebbek a legtöbb felhasználó számára, feltéve, hogy megfelelő fogmosást végeznek.

Nem tudja eldönteni , hogy  hogy melyik fogkefe a legjobb az Ön számára? Kérdezze meg fogorvosát a legjobb választás és az egészséges szájhigiénia érdekében. 

Hozzászólások: