Mindent a gyökérkezelésről

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fog vér vagy idegellátása (az úgynevezett pulpa) szuvasodás vagy sérülés miatt fertőzött.
gyoker2

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fog vér vagy idegellátása (az úgynevezett pulpa) szuvasodás vagy sérülés miatt fertőzött.

gyoker

Miért van szükség gyökérkezelésre?

Ha a pulpa elfertőződik a fertőzés átterjedhet a foggyökér csatornarendszerére. Ez végül tályog kialakulásához vezethet.Ha a gyökérkezelés (RCT) nem történik meg a fertőzés továbbterjed és a fogat már nem lehet megmenteni.

Fájdalmas?

Nem. Helyi érzéstelenítést használunk és nem lesz fájdalmasabb vagy kellemetlenebb mint egy közönséges tömés.

Hogyan zajlik egy ilyen beavatkozás?

A kezelés célja a gyökércsatorna minden fertőzésének eltávolítása. Ezután a gyökeret megtisztítjuk és feltöltjük, hogy megakadályozzuk a további fertőzéseket.gyökérkezelés egy szakszerű és időigényes eljárás. A teljes beavatkozás általában 2 alkalmas kezeléssel jár. Az első találkozás alkalmával a fertőzött pulpát és az  esetlegesen kialakult tályogokat  távolítjuk el.Ezután a gyökércsatornát megtisztítjuk és előkészítjük a tömésre. Ez egy ideiglenes tömés ami elősegíti a foggyökér és a szövetek gyógyulását.A fogat egy következő kezelés  alkalmával ellenőrizzük és amikor minden fertőzés eltűnt véglegesen betömjük azt. Nagyon hatásos kezelés azonban ritkán előfordul , hogy a probléma visszatér. Nem kell megijedni hiszen a beavatkozás megismételhető.

Hogyan fog kinézni a fogam a kezelés után?

Régebben a gyökértömött fog a kezelés után gyakran elsötétült. A modern technikákkal azonban ez általában nem fordul elő. Ha mégis elszíneződés jelenik meg a fogakon számos kezelés áll rendelkezésre a természetes megjelenés visszaállítására.

Mi történik, ha nem veszem igénybe a kezelést?

Kezelés nélkül mindenképp kihúzásra kerül a sor. Ha a foggyökér idegi ellátása megszűnik nem tud már  meggyógyulni. Ez a fogat csak rontja és nem ajánlott azt a szájban hagyni.
Vannak akik jobban szeretnék a foghúzást mint egy beavatkozást de a legjobb megmenteni a fogat hiszen egészséges a lehető legtöbb természetes fogat megtartani.

gyoker2

Hol végezhető el ez a kezelés?

A gyökérkezelés rutinszerű fogászati eljárás amelyet a H-Dentnél bármikor elvégzünk.

Mi a helyzet az utókezeléssel?

A gyökérkezelt fogakat ugyanúgy kell kezelni mint bármely más fogat. Ne feledd hogy naponta legalább egyszer moss fogat  lehetőleg fluoridos fogkrémmel és csökkentsd a cukros nassolnivalók mennyiségét.

Rendszeres fogászati ellenőrzéssel minden probléma megelőzhető!

Hozzászólások: