Otthoni megoldások a fogfehérítésre

Minden, ami a fogunkhoz ér - az élelmiszer, amit megeszünk, az ital, amit megiszunk - hozzájárulhat ahhoz, hogy a fogaink idővel elszürküljenek. Ez egy olyan folyamat, amit házi praktikákkal csak lassítani lehet, megállítani nem. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire odafigyelhet és amit megtehet azért, hogy lassítsa fogainak szürkülését, de ha valóban tökéletesen fehér fogakra vágyik akkor a fogfehérítés lesz a megoldás.
otthoni-feherites-kezdo

Minden, ami a fogunkhoz ér – az élelmiszer, amit megeszünk, az ital, amit megiszunk – hozzájárulhat ahhoz, hogy a fogaink idővel elszürküljenek. Ez egy olyan folyamat, amit házi praktikákkal csak lassítani lehet, megállítani nem. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire odafigyelhet és amit megtehet azért, hogy lassítsa fogainak szürkülését, de ha valóban tökéletesen fehér fogakra vágyik akkor a fogfehérítés lesz a megoldás.

otthoni-feherites-1

Ezért vágyjuk a fehér fogakat

Számtalan oka lehet annak, hogy vakítóan fehér fogakra vágyunk. Az esztétika (mert szeretnénk szebbek lenni) az, hogy ápoltnak és meggyőzőnek akarunk látszani (melyhez elengedhetetlen a fehér fog) vagy akár a társadalmi elvárások is, hiszen vannak bizonyos szakmák, helyzetek, pozíciók, amelyeknél elvárt a tökéletes, vakítóan fehér, szabályos fogsor. De hogyan lehet a fogunk fehérségét megőrizni? Milyen házi praktikák vannak? Összegyűjtöttünk néhányat, amelyet ki fog próbálni mielőtt eldönti, hogy a fogfehérítést választja.

A fogfehérítős fogkrém

A fogfehérítő fogkrém tűnik a legegyszerűbb, és a legjobb megoldásnak akkor, ha azt vesszük észre, hogy a fogaink elkezdenek szürkülni. Nincs más dolgunk, csak hinni a reklámoknak, és a polcról legközelebb azt a fogkrémet levenni, amelyikre rá van írva, hogy extra fehérítő hatású, vagy, hogy whitening. Pedig érdemes lenne egy pillanatra megállni és elgondolkodni azon, hogy ha van olyan fogkrém amelyik fehérít, akkor miért nem mindegyik fogkrém fehérít?

Az igazság az, hogy nem létezik „fogfehérítő” fogkrém. A fogkrém a fogain levő foltokat tudja eltávolítani, fehéríteni a fogakon nem képes. Persze ezektől a fogkrémektől a foga valóban fehérebbnek tűnik (egy ideig) és Ön is azt érzi majd, hogy fehérebbek lettek, de a hosszú távú megoldás a fogfehérítés.

A különleges hatású, kialakítású fogkefe

Legtöbbször ez a második gondolatunk (vagy a fogfehérítő fogkrémmel egyszerre érkezik). Nyilvánvaló, hogy a fogkefe a hibás, nem mossa szépen le a fogunkat, nem elég jó – gondoljuk – és váltunk például elektromosra, vagy olyanra amelyik segít mert méri az időt, esetleg valami mással kecsegtet. És – tulajdonképpen – nem is hibázunk, hiszen a fogkefénket 3-4 havonta cserélni kellene, ezért majdnem biztos, hogy az új hatékonyabb lesz, és tisztábbra, fehérebbre varázsolja a fogunkat, de idővel ez a varázs elmúlik.

Extra szerek, például a szódabikarbóna

Majdnem mindenki hallotta már (és sajnos az interneten is rengeteg helyen leírták), hogy az egyébként fillérekbe kerülő szódabikarbóna hatékony fogfehérítő. És ez igaz is. A kutatások azt mutatják, hogy a szódabikarbónás (vagy a szódabikarbónával kiegészített) fogkrém nemcsak a foltok eltávolítására szolgál, hanem hatékonyabban fehéríti a fogakat. A hátránya azonban az, hogy karcolja a fogzománcot ezért nem érdemes hosszú távon használni mert többet árt, mint használ.

otthoni-feherites-kezdo

A lágy megoldások: a fehérítő rágó, krém, csík

Rengeteg alternatív ötlet maradt még: a fogfehérítő rágó, a különleges (akár a drogériákban, de patikákban is kapható) házi fogfehérítő porok, krémek, melyeket kipróbálhat, de érdemes erősen meggondolni a használatukat, hiszen (főleg ha nem ismert helyről beszerzett ismert hatású a termék) lehet, hogy több a hátrány, mint az előny és magas a kockázat.

Otthoni fogfehérítő megoldások helyett

Mi azt javasoljuk, hogy az otthoni fogfehérítő eljárások helyett (melyek hatása kétes) inkább válassza a biztonságos, és 100%-ig hatékony fogászati fogfehérítést. Megvannak azok a professzionális fogfehérítő eszközeink és eljárásaink, amivel biztosan fehérebbé varázsoljuk a fogát.

Jelentkezzen be fogfehérítésre akár most.

FacebookTumblrTweetPinterestTetszik

Hozzászólások: