Szimpatikus gyökérkezelés

Megfelelő szájhigiéniával és egy kis odafigyeléssel egy gyökérkezelt fog még sokáig hű társad maradhat, így nem kell szükségtelenül drága fogpótlásokra költened.
gyökércsúcs-rezekció-_-kezdo_masodik

Sokan kerülik a fogorvosi rendelőt a fogászati ​​kezelés okozta fájdalom miatt. A mai korszerű érzéstelenítési eljárásokkal a fogászati ​​kezelés teljesen fájdalommentes lehet. Természetesen a kezelés során a páciens tudatában lesz annak, hogy fogát kezelik, de a tompa nyomáson kívül a kezelés megfelelő érzéstelenítés mellett nem okoz nagyobb fájdalmat

Íme, miért szükséges a gyökérkezelés

gyökérkezelésről sokan a mai napig azt gondolják, hogy az valami ijesztő és fájdalmas dolog, miközben a beavatkozás segítségével olyan fogakat menthetünk meg a húzástól, amelyekre régen nem volt lehetőségük a fogorvosoknak.

Ne féljünk

A beavatkozás a hatékony érzéstelenítésnek köszönhetően teljesen fájdalommentes. A kezelés után természetesen enyhe idegességet érezhet, de ez a gyógyulási folyamat természetes velejárója, így nincs mitől tartania.

A lényeg éppen ezért nem változik: a rutineljárásnak számító gyökérkezeléssel megszüntethetők a panaszok (fájdalom, duzzanat), és a helyreállított fog – megfelelő szájhigiéniával – akár élethosszig kiszolgálhatja a tulajdonosát.

Hogyan történik a kezelés?

A kezeléshez kétszer kell felkeresni a fogorvost: az első alkalommal eltávolítjuk a fertőzött fogbélést, a második alkalommal pedig véglegesítjük a tömést.

A folyamat lépései a következők:

1. Az első kezelés állapotfelméréssel kezdődik, ahol a fogorvos fizikális vizsgálattal és röntgenfelvétellel ellenőrzi, hogy szükséges-e gyökérkezelés. . Szerencsés esetben a tünetek egy esztétikus töméssel megszüntethetők, de a röntgenfelvétel pontosan megmutatja, hogy milyen mély a szuvasodás, és hogy a fertőzés elérte-e a fogbelet.

2. Ha az íny érintett és gyulladt, a fogorvos elzsibbadja a területet, és fúróval eltávolítja a fertőzött fogszövetet. A kezelésnek ezt a részét egyáltalán nem fogja érezni a hatékony érzéstelenítés miatt.

szipatikus-gyoker-kezdo.png

3. A szuvas terület sikeres eltávolítása után a fogorvos megkeresi a fog gyökércsatornájának bejáratát, majd eltávolítja a fertőzött pulpát.A fogbél megtisztítása nagy pontosságot és alaposságot igényel, hiszen nem maradhat a gyökércsatornákban kórokozó.

4. A fogorvos ezután gyógyszert helyez a sterilizált gyökércsatornába, és ideiglenes töméssel lezárja.

5. A speciális gyógyszerek a következő kezelési időpont előtt elpusztítják a megmaradt kórokozókat, így a gyökérkezelés néhány napon belül befejezhető.

6. Ezt követően a fogorvos eltávolítja a gyógyszert és az ideiglenes tömést, majd steril papírszálakkal kiszárítja a gyökércsatornát és természetes gyökértöméssel tölti meg. A gyökértömések  lezárják a fogüreget, így a baktériumok később nem tudnak ott szaporodni.

7.Utolsó lépésként a fogorvos esztétikus töméssel betömi a fog rágófelszínét is.A gyökérkezelés sikerességét kontrollröntgen segítségével állapítja meg a fogorvos.

 A két kezelés összesen 1-1,5 óráig tart, és a korszerű fogászati technikának köszönhetően a gyökérkezelés ma már rendkívül magas sikerrátával bír, így az tényleg képes arra, hogy megmentse a sérült fogakat.

Megfelelő szájhigiéniával és egy kis odafigyeléssel pedig egy gyökérkezelt fog még sokáig hű társad maradhat, így nem kell szükségtelenül drága fogpótlásokra költened.

Megijedni tehát nem szabad tőle! Keress minket bizaommal!

Hozzászólások: