Te tudod mik a leggyakoribb kérdések a fogorvosokhoz ?

Már egészen kicsi kortól arra buzdítanak, hogy tegyünk fel kérdéseket - a szülőknek, a tanároknak és még az edzőknek is. Ugyanezt a kíváncsiságot kell ösztönözni a fogorvosi rendelőben is . A kérdések feltevése a fogászati ​​szakember számára fontos hiszen  része a hosszú távú egészségügyi ellátásnak. 
kerdesek-kezdo

Már egészen kicsi kortól arra buzdítanak, hogy tegyünk fel kérdéseket – a szülőknek, a tanároknak és még az edzőknek is. Ugyanezt a kíváncsiságot kell ösztönözni a fogorvosi rendelőben is . A kérdések feltevése a fogászati ​​szakember számára fontos hiszen  része a hosszú távú egészségügyi ellátásnak. 

kerdesek1

1.Milyen gyakran kell fogorvosi szűrővizsgálatot végezni?

A fogászati ​​egészség személyenként változik; a felnőtt pácienseknél általában évente egyszer vagy kétszer ajánlatos felkeresni a fogorvost  még akkor is, ha a száj kiváló állapotban van. Így a  rendszeresen karbantartás mellett kiváló  szájhigiéniát lehet fenntartani.

2.Melyek a legjobb módszerek a jó szájhigiéné fenntartására?

A napi fogmosás és fogselyem használata mellett ajánlatos a következő lépéseket betartani

Fluoridot tartalmazó ermékek használata
A magas cukortartalmú édességek korlátozása
A gyümölcsök és zöldségek megfelelő aránya
A dohányzás elkerülése
Megfelelő vitaminok rendszeres szedése

3.Hogyan javíthatom fogaim fehérségét?

A gyönyörű mosoly, tiszta, fehér fogakkal óriási önbizalom növelő. Évek során azonban a legtöbb ember a fogak elszíneződését tapasztalja felszíni vagy akár belső foltok miatt. Kezeld a kávé, bor, dohány és pigmentált ételek által okozott foltokat otthoni fehérítéssel vagy vegyél igénybe  professzionális fehérítő kezelést

4.Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás, az ínygyulladás és más problémák?

A legjobb módja az egészséges szájhigiénia fenntartása Ehhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend, a szájápolási rutin fenntartása a napi kétszeri fogmosással és fogselyem használatával valamint a rendszeres fogorvosi ellenőrzés.

kerdesek-kezdo

5.Miért kell fogászati ​​röntgenfelvételt készíteni?

fogorvosnak teljes körű fogászati ​​röntgenfelvételt kell készítenie az orvos-beteg kapcsolat elején. A röntgensugarak segítenek figyelemmel kísérni minden változást, amely a beavatkozás/vizsgálat között a fogakban történhet. A legtöbb felnőtt betegnél évente , de négy-öt évenként teljes panoráma röntgent végeznek.. Azoknál akiknél nagyobb eséllyel alakul ki fogszuvasodás vagy nagy a kockázata egyéb fogászati betegségeknek fél évente  csinálnak röntgenfelvételt

Hozzászólások: