Te tudod milyen gyakran kell cserélni egy fogkefét?

Amikor a fogak egészségéről és ápolásáról van szó létezik egy eszköz ami ennek elengedhetetlen feltétele. Ez pedig nem más, mint a fogkefe. Fogaink minden nap kivannak téve a különböző ételek és italok okozta veszélynek amit fogkefe nélkül nehéz lenne korrigálni. Ugyanis a foltok és a fogszuvasodás sokkal hamarabb megjelenik a fogaink felületén ha nem ápoljuk őket megfelelően. Ezért fontos a szájüreg napi szintű tisztítása, így szükségünk van a fogkefére a mindennapjainkban, hogy fogaink a lehető legegészségesebbek legyenek.
fogkefe kezdo

Amikor a fogak egészségéről és ápolásáról van szó létezik egy eszköz ami ennek elengedhetetlen feltétele. Ez pedig nem más, mint a fogkefe. Fogaink minden nap kivannak téve a különböző ételek és italok okozta veszélynek amit fogkefe nélkül nehéz lenne korrigálni. Ugyanis a foltok és a fogszuvasodás sokkal hamarabb megjelenik a fogaink felületén ha nem ápoljuk őket megfelelően.
Ezért fontos a szájüreg napi szintű tisztítása, így szükségünk van a fogkefére a mindennapjainkban, hogy fogaink a lehető legegészségesebbek legyenek.


A fogkefék élettartama

Sokan úgy vélik, hogy a fogkeféket addig lehet tartani amíg a színük meg nem változik, a sörték nem állnak már egyenesen vagy gyakorlatilag semmivé kopnak. Ezek a feltevések azonban helytelenek ugyanis egy nem megfelelő állapotban lévő fogkefe hosszú távon nagyobb kárt tud okozni mint hasznot. Fontos, hogy ezekkel az eszközökről megfelelően törődjünk, és ha eljön az ideje cseréljük le őket, hogy biztosítsuk a megfelelő szájhigiéniát.

MIKOR KELL LECSERÉLNI A FOGKEFÉT

Bár sok mítosz kering a fogkefe kidobásának megfelelő idejéről a tényleges ajánlott  időpont három-négy hónapos használat után van. Ezt a számot nem a fogorvosok határozták meg varázsütésre, hanem kutatások alapján határozták meg azt a leghosszabb időtartamot amely alatt egy fogkefét célszerű és egészséges használni.

Amennyiben az előbb említett időtartamnál több idejig használjuk , a sörték gyakran olyannyira megkopnak és elhasználódnak, hogy már nem tisztítják hatékonyan a fogakat. Problémát jelentenek még ezen kívűl a sörtékben megjelenő és megtelepedő baktériumok amelyek a szájban és az ínyben is problémát okozhatnak. 

Amikor javasolt mindenképpen fogkefét cserélni:

  • nátha esetén
  • influenza esetén
  • torokgyulladás esetén
  • mandulagyulladás esetén
  • herpesz esetén
  • afta esetén
  • gyakori ínyvérzésnél
  • fogágybetegség megjelenésekor
fogkefe kezdo


Hogyan válasszunk fogkefét?

A fogkefe választásnál fontos , hogy figyelembe vedd az egyéni igényeidet illetve a fogaid és az ínyed állapotát. Fontos, hogy olyan fogkefével rendelkezz ami kényelmes és könnyen használható, mivel ez megkönnyíti és jobbá teszi azt a néhány percet amelyet naponta a fogmosással töltesz. A fogmosás lehetővé teszi számunkra, hogy felvegyük a harcot az ínybetegségek, a szuvasodás és más szájüregi betegségek ellen amik hozzájárulnak a fogvesztéshez és más egészségügyi problémákhoz.

 Látogass el a H-Dent fogászati rendelők egyikébe egy kontrollvizsgálatra, és orvosaink segítenek kiválasztani a megfelelő fogkeféd a számodra. 

Hozzászólások: