Vitaminok a fogak egészségéért

A fogaink csakis akkor tudnak szépek és egészségesek maradni, ha megkapják a megfelelő vitaminokat illetve nyomelemeket amelyek nélkülözhetetlenek számukra. 
vitaminok2

Bizonyára azzal senkinek nem mondunk újat, hogy a fogaink egészségének a megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fogmosás. Ám nézzük melyek azok a vitaminok, melyek még nagyon hasznosnak bizonyulnak.
Hiszen a fogaink csakis akkor tudnak szépek és egészségesek maradni, ha megkapják a megfelelő vitaminokat illetve nyomelemeket amelyek nélkülözhetetlenek számukra. 

Kalcium

 A kalcium az egyik legelterjedtebb ásványi anyag a szervezetben és számos folyamatban segít, beleértve az erős fogak és csontok felépítését és fenntartását. A kalcium megtalálható a tejtermékekben, például a tejben és a sajtban. Javasoljuk, hogy a kalciumot sajtból nyerjünk inkább mivel a sajt tartalmaz egy kazein nevű fehérjét, amely létfontosságú az erős fogzománc felépítéséhez.

C vitamin

 A C-vitamin erős antioxidáns, amely segíti az íny gyógyulását és az ínygyulladás elleni küzdelmet. Mindezt úgy segíti, hogy a test több kollagént termel, ami elősegíti a sejtek helyreállítását és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A C-vitamint megtalálhatja a citrusfélékben, mint például a narancs, a grapefruit és a kivi. Azonban ezeknek a gyümölcsöknek magas a savtartalmuk, ezért feltétlenül öblítse ki vízzel a száját, miután elfogyasztotta őket.

vitaminok-kezdo

Magnézium

 A magnézium fantasztikus ásványi anyag az általános egészség szempontjából, és kulcsfontosságú szerepet játszik az erős fogak és csontok felépítésében. Magnéziumot találhat diófélékben, teljes kiőrlésű gabonákban, babokban, magvakban és sötét leveles zöldségekben.

A-vitamin

 A száj egészségi állapotának fenntartásához az egyik elengedhetetlen vitamin az A-vitamin. Segíti a nyál áramlását, amely természetesen megtisztítja a fogakat a káros savaktól és megakadályozza a szájszárazságot. Az A-vitamin elősegíti az egészséges nyálkahártya fenntartását a szájban, amely körülveszi az arcát és az ínyt, ezzel segítve a védekezést a fertőzésekkel és betegségekkel szemben. Az A-vitaminban gazdag ételek a sárgarépa, a tojás, az édesburgonya és a hal.

 D-vitamin

 Megfelelő mennyiségű D-vitamin nélkül a kalcium hatóképessége csökken A D-vitamin kommunikátorként működik, és jelzést küldd, hogy a kálcium a véráramba juthasson. A megfelelő D-vitamin és kalcium sűrűbbé és sokkal erősebbé teszi a csontokat és a fogakat, ami segít megelőzni a töréseket és repedéseket. A D-vitamint megtalálhatja a tojásban, a halban és a tejtermékekben, például a sajtban.

A mindennapi fogmosás mellett fontos a rendszeres fogorvosi konrtoll.  Kérj időpontot még ma!

Hozzászólások: