Kedves látogató. December 22-től január 2-ig zárva vagyunk. Első munkanap 2023. január 3.

Milyen kivehető fogpótlások közül választhat?

Az előző bejegyzésünkben a nálunk elérhető rögzített fogpótlásokat mutattuk be. Most megmutatjuk, hogy milyen kivehető fogpótlások közül választhat és azok milyen jellemzőkkel bírnak. Írunk az egyes megoldások előnyeiről és hátrányairól is.

1. Kivehető fogsor

Ez a teljes fogpótlás legolcsóbb és nehezen megszokható megoldása, az olcsósága miatt sokan választják.

A kivehető fogsor három részből áll: alaplemez, műíny és műfogak. A teljes műfogsor tartósságát fémháló beépítésével fokozhatjuk. 

kivehető fogsort úgy alakítjuk ki, hogy pontosan illeszkedjen az Ön szájához és kényelmesen használhassa. Ezzel együtt nagyon ritkán előfordulhat, hogy evés közben az alsó vagy felső fogsor alá apró ételdarabok kerülnek. A fogpótlás készítésénél a fogtechnikában a kollégák arra törekednek, hogy a pótlások pontosan illeszkedjenek a szájba, ezáltal ne legyen szükség később ragasztásra és viselésük a lehető legtermészetesebb legyen.

Kivehető fogsor:

Előnyök:
 • kedvező ár mellett a páciens visszakapja a magabiztosságát, újra tud mosolyogni, rágni, rendesen beszélni
 • könnyen tisztítható és javítható
 • gyors megoldás
 • a minősége felveszi a versenyt más fogpótlásokkal
Hátrányok:
 • hosszan tartó megszokási időszak
 • felső pótlásnál ízeket nem mindig 100%-ban érez a páciens, hiszen a fogpótlás a szájpadlást és az ott található ízlelőbimbókat is fedi
Elkészülési idő:

1-2 hét

2. A stéges kivehető fogsor 4 implantátummal

A klasszikus kivehető fogpótlások és a teljesen rögzített fogművek között létezik egy középút. Ez a gyakran alkalmazott verzió a stéges fogsor, amely egy implantátumokon rögzülő, ugyanakkor továbbra is kivehető fogsor.

A normál bepattintható fogsorhoz képest a stéges megoldás egy magasabb minőségi kategória, mert lényegesen nagyobb teherbírása van.

Az implantátumokat egy lapított fémrúd (stég) köti össze, ami növeli a fogak együttes teherbírási erejét és nagyobb stabilitást ad a kivehető fogpótlásnak, ami erre épül. A kivehető pótlás belsejében a fémrúd lenyomata megtalálható, ez a kettő illeszkedik egymásba, így lép fel a rögzítő erő a szájüregben.

Stéges kivehető fogsor:

Előnyök:
 • a rágás még biztonságosabb, mint a bepattintható fogsornál
 • könnyen tisztítható és javítható
Hátrány:
 • felső pótlásnál ízeket nem mindig 100%-ban érez a páciens, hiszen a fogpótlás a szájpadlást és az ott található ízlelőbimbókat is fedi
Elkészülési idő:

Az elkészítésnek két szakasza van:

 1. implantáció: az implantátumok behelyezése után várni kell 3 hónapot, de addig kap egy pótlást, amivel élhet
 2. fogsor elkészítése, behelyezése: az implantációs időszak után mintát veszünk, majd 1 hét fogsorkészítést követően illesztjük be a kész fogművet

3. All-on-4 ™

Az All-on-4 ™ eljárás négy implantátumra készített csavaros hídpótlás teljes foghiány esetén. Olyan érzésű és hatású, mintha a saját fogait kapná vissza.

Az All-on-4 ™ négy megfelelő módon elhelyezett implantátumra csavarosan rögzülő fogpótlás. Az implantátumokra speciális fejek kerülnek, amelyekre csavarosan rögzítjük az általában 12 fogból álló fogászati hídpótlást.

Az All-on-4™ megoldás a csontban nagy stabilitást nyújt. A foghiány miatti kellemetlenség elkerülése érdekében a páciens ideiglenes fogsort kap, amelyet csavarokkal rögzítünk az implantátumhoz. Ez az ideiglenes fogsor funkciójában és esztétikailag is nagyon hasonlít a természetes fogakhoz. Stabil, ezért műtét után használhatja már evéshez is. A gyógyulási idő fél év, eddig kell az ideiglenes fogsort használnia. Ennyi idő szükséges az implantátumok teljes csontosodásához, ezt követően kerül beültetésre a végleges porcelán fogakat tartalmazó szintén csavaros végleges fogsor, amely lehet cirkónium vagy fémkerámia is. 

All-on-4 ™ illusztráció:

Előnyök:
 • nagy erőhatást is kibíró fogpótlás
 • érzetben nagyon hasonlít a normál fogakra
 • könnyen javítható
 • az ízek 100%-ban érezhetőek, a saját fogakkal megegyező természetes hatás
Elkészülési idő:

Az elkészítésnek két szakasza van:

 1. implantáció: az implantátumok behelyezése után várni kell 3-6 hónapot, de addig kap egy pótlást, amivel élhet
 2. fogmű elkészítése, behelyezése: az implantációs időszak után mintát veszünk, majd 1-2 hét fogtechnikai munka után becsavarozzuk a kész fogművet
Hogyan tudok finanszírozni egy beavatkozást?

A tervezésnél figyelünk arra, hogy Önnel egyeztetve úgy határozzuk meg az egyes beavatkozások idejét, hogy azokra anyagilag is fel tudjon készülni.

Rendelőnkben a következő fizetési lehetőségek közül tud választani: készpénz, utalás, hitelkártyák, betéti kártyák.

Amennyiben hitelt szeretne felvenni egy költségesebb beavatkozáshoz, akkor segítünk az adminisztrációban.

Garancia

Kezeléseinket természetesen garanciával végezzük. Az egyes garancia időkről és garanciális feltételekről bővebb tájékoztatást itt olvashat.

Bejelentkezés ingyenes konzultációra

Vélemények
Kövessen minket
Iratkozzon fel

Minden feliratkozás után esettanulmányokat és kedvezményeket küldünk Önnek